Riktigt så där lat har jag dock inte tänkt att vara. Troligen kommer det mest bli konditionsträning då jag inte har tillgång till något ordentligt gym. Det jag tar med mig är därför min Garmin Forerunner 305 som är ett måste när man ska ut och springa, det blir helt enkelt så otroligt mycket roligare 🙂
Jag ska även ta med mig en så kallad Portable Power Jumper som jag tillförskaffat mig via nätbutiken Nativefitness.se. Jag tycker träning med gummiband är väldigt intressant och det finns faktiskt även en del studier på hoppträning med gummiband som har visat på positiva resultat så det ska bli kul att testa på utrustningen själv. Jag har haft den hemma nu i några veckor men det har endast blivit två ordentliga träningspass med den än så länge. När jag provat den lite mer ska jag skriva ihop ett inlägg här på bloggen där jag berättar lite mer om fysiologin och teorierna kring träning med gummiband.

Portable Power Jumper och min Garmin Forerunner 305
Portable Power Jumper och min Garmin Forerunner 305

Troligvis kommer mina uppdateringar att vara lite mer sporadiska medan jag är borta men det kommer garanterat att komma något inlägg om hur det är i USA och då specifikt Texas där jag kommer hålla hus. Där finns en hel del sjuka saker i det landet men även en hel del coolt som man önskar det fanns mer av här i Sverige. Det finns även en liten liten möjlighet att jag åker och möter upp en fystränare som jag har kontakt med i Texas som bland annat tränar lite strongmanatleter. Tyvärr bor han dock 5 timmars bilfärd från var jag ska bo så logistiken är lite besvärlig.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

3 svar på “Då åker jag iväg till USA”
  1. Tjenare,
    Har du gjortnågon uppföljning på portable power jumper än? Vad ärdin erfarenhet, fungerar denna? Vad säger forskningen?
    Ha de bra

  2. Hallå ea!
    Det finns ingen forskning på portable power jumper specifikt. Men det finns på spänstträning och där fungerar gummiband ofta i klass med viktade hopp. Så visst fungerar det. Men det ska vara en del av annan träning. Rent generellt så tycker jag dock att just portable power jumper är ganska smidigt att träna med.

  3. Tack för svar. Ok,jag funderar på att lägga in just viktade hopp som en del av min spänstträning och då kanske ppj kan vara en del av detta, det verkar ju onekligen vara smidigt att träna med och även bära med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *