Näringslära för kroppsbyggare på rea hos Bokus
Näringslära för kroppsbyggare av Anki Sundin

Bokrean i butik tycker jag i princip alltid varit ganska tråkig. De böcker som vanligen säljs ut i butik är oftast väldigt väldigt basic och har man googlat ämnet i 2 timmar kan man oftast mer än vad som står i böckerna. De är helt enkelt inte intressanta. Det som jag inte tror att många vet är däremot att flera av bokhandlarna har extra böcker på nätet. För några år sen var detta en riktig guldgruva och jag har köpt in en hel del facklitteratur kring träning och kost till ett väldigt bra sett på det visat. Adlibris har i alla fall de 10 senaste åren varit långt bättre än bokus när det gäller bokrean och så är det också i år då deras utbud är lite större, men oj vad kvalitén har blivit dålig!!
Numera verkar det inte finnas någon facklitteratur alls på rean vilket jag tycker är väldigt tråkigt. Det närmsta ren facklitteratur jag kunde hitta är Anki Sundins bok Näringslära för kroppsbyggare som finns på rean hos Bokus. Detta är en bok som är långt mycket bättre och innehåller mer information än de böcker du normalt hittar under hälsa/träning i bokhandeln. Ärligt talat så är Ankis Bok den enda hos bokus som jag tycker är värd att köpa om man verkligen vill lära sig något om kost i relation till träning.
Till matens försvar av Michael Pollan finns i årets bokrea
Till matens försvar av Michael Pollan finns i årets bokrea. Ett måsteköp!

När det gäller de andra böckerna som jag sett på rean så finns det bara en bok till som jag tycker att alla faktiskt borde läsa. Det är Till matens försvar av Michael Pollan. Jag har iofs bara läst boken på engelska men den är verkligen riktigt riktigt bra! För 59 kr hos Bokus och 55 kr hos Adlibris är är det inte bara värt att köpa boken utan du borde också köpa den till ett par av dina vänner! 🙂
När det gäller träning finns där ingen bok alls som ens gör mig nyfiken på vad det kan stå i den. Totalt uruselt utbud för den som tränat mer än en månad ungefär. Däremot blev jag nyfiken på den lite mer historiebaserade boken Löpning – En världshistoria. Är det någon som läst den boken?
Om det är någon som har några andra tips om bra böcker i bokrean så tar jag gärna emot förslag. Tipsen behöver givetvis inte bara beröra träning och kost. Det kan vara inom precis vilket ämne som helst egentligen.
För att summera mina tips så är det köp Till matens försvar och lägg sen till Ankis Bok om du är mer intresserad av själva näringslärabiten. Ett annat alternativ är ju att köpa min och Nicklas bok 😉


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

9 svar på “Bokrean – Var tog alla bra böcker vägen?”
 1. Hej och grattis till nya bloggen!
  Var in på Bokus och kollade din och Niclas bok.
  Den finns i ett paket med ”Pulsträna” av Jonas Gustrin.
  Har nyligen kommit igång med pulsträning och tycker det ger en extra dimension.
  Så frågan är:
  Vet du nåt om den boken?
  Isf är den värd dom extra 49 riksdalerna?

 2. Tyvärr David. Jag har inte läst boken pulsträning. Jonas Gustrin verkar dock inte direkt ha någon formel kunskap inom ämnet. Det finns ett litet utdrag ur boken på maraton.se och där öppnar man upp med att säga något felaktigt 🙂
  Så om jag varit du så hade jag satsat på häftet pulsträning (samma namn) från SISU istället. Filip Larsson som är medförfattare till det vet jag är riktigt duktig. Jag har inte läst det heller men där litar jag på att det är kvalité. Den kostar 125 kr + 29 kr porto i idrottsbokhandeln och 147 kr på bokus om du nu ska slänga med min och nicklas bok.
  Den blir ju 100 kr extra men sett till vad man normalt lägger ner på sin träning är 100 kr ingenting. Jag hade satsat på det för att veta att jag får bra information. Men du kan ju kolla runt med andra först. Gustrins bok kanske är väldigt bra i sin helhet. Vill du veta mer om Filip så har du en länk till hans blogg i högermenyn här på sidan.

 3. Hej Jacob!
  Min första kommentar här på din blogg. Angående bokrean så vill jag även addera ”Salvekvick och kvacksalveri” som jag recenserade på vår blogg: https://traningslara.se/bokrecension-salvekvick-och-kvacksalveri-alternativmedicinen-under-luppen/
  Den är verkligen läsvärd och går bara på 20 spänn:
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186369024
  Den känns dock lite felplacerad eftersom den ligger i samma kategori som alla böcker om just det som boken kritiserar. 😉
  /Nicklas

 4. Hej Jacob,
  Köpte Din och Nicklas bok tidigare, gillar den skarpt!
  Tänkte fråga, i egenskap av sjukgymnast, om Du har något bra tips på sjukgymnastisk litteratur? Finns ju flera inriktningar i yrket, men Du kanske har någon personlig favoritbok att rekommendera.
  Ha det bäst!
  Mvh
  Pontus

 5. Pontus:
  Hej Jacob,
  Köpte Din och Nicklas bok tidigare, gillar den skarpt!
  Tänkte fråga, i egenskap av sjukgymnast, om Du har något bra tips på sjukgymnastisk litteratur? Finns ju flera inriktningar i yrket, men Du kanske har någon personlig favoritbok att rekommendera.
  Ha det bäst!
  Mvh
  Pontus

  Tjena Pontus!
  Kul att du gillade vår bok. Du får vara lite mer specifik över vilken typ av bok du är ute efter. Vill du veta mer om skador, muskler, våra leder eller någon specifik behandlingsmetod?

 6. @Jacob: Har du nån bra bok om ryggont eller nacke-skuldra-arm-smärtor?

 7. Det där är ett väldigt svårt område, särskilt när det gäller nacke, skuldra. Vill du ha en riktig monsterbok så finns ju , A System Of Orthopaedic Medicine
  När det gäller ryggen är det mesta av mcgill bra

 8. Äntligen trillade ”Forma kroppen” ner i brevlådan.
  Inte nån av Bokus snabbaste leveranser. 🙁
  Nåväl, den som väntar på nåt gott… 🙂
  Min bror sa om boken ”Den förändrade mitt liv”.
  Tror inte många författare kan hävda detsamma. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *