Äntligen har 5 års resultaten för DIRECT studien sammanställts. 13 procent av de med typ 2 diabetiker från start har fortfarande blodsockervärden inom det normala utan mediciner 5 år efter att de gått ner snabbt i vikt med hjälp av en pulverdiet.

Jag skrev om det här först 2015 innan studien var genomförd. Då var det kring varför fetma orsakar diabetes typ 2 och det faktum att viktnedgång gav stora förbättringar.

Sen 2017 kom första studieresultatet där man genomfört det här på Englands motsvarighet till vårdcentraler efter bara några dagars utbildning av personalen.

Sen var det ganska regelbundna uppföljningar i andra artiklar och i @tyngrerubriker i några år. Sedan 2020 har det dock inte direkt publicerats något nytt förrän nu då.

Det här resultatet visar bra varför tal så som att 95% eller fler misslyckas med en diet är trams. Om folk misslyckas beror på vad man menar med misslyckats och vad man väljer att kalla ett seriöst försök. Att 13% blivit av med sin typ 2 diabetes i 5 år skulle i alla fall jag säga visar att det inte är meningslöst att försöka.

Sen idag har vi fetmamedicinerna som kommer göra att de som lyckas få sådana här resultat blir ännu fler 👍.

Det finns än så länge ingen studie publicerad på de här resultaten efter fem år så nästan allt som finns att veta är med i bilderna här. Hela pressreleasen kan läsas via länken i min profil.

Se inlägget på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *