Jag blev av Facebook påmind om att det nyligen var ett litet jubileum. Det har nu gått mer än ett år sedan Ann Fernholm sa att hon skulle rätta ett fel i hennes artikel för att det var viktigt för henne att hennes följare fick korrekt information.

Artikeln ligger hos både Kostdoktorn och Food Pharmacy och där har inte skett någon rättning. För den som undrar så kom min artikel om hennes fel upp INNAN Anns artikel dök upp på Kostdoktorn och Food pharmacys sidor.

OCH jag har påpekat för Ann att det är fel där flera gånger om. Men hon verkar inte bry sig om att informationen från henne på andra platser än hennes egen sida är korrekt ????‍♂️.

Hennes rättning på hennes egen sida är för övrigt ganska missvisande då hon inte nämner att mängden socker faktiskt var 10 E%. Istället skriver hon bara om sockerarten fruktos för sina läsare.

Jag är säker på att många av dem läsarna då inte inser att fruktos bara är en del va socker och därför kommer att tolka hennes text som att barnen faktiskt fick en kost med mindre än 10 E% socker som är dagens rekommenderade maxgräns.

Det här började med att Ann var med i SVT Plus och diskuterade socker. Repliken hon fick handlade om socker. Och sen väljer hon att inte ens ta med att det var 10 procent socker i studien utan hon plockar endast ut fruktos i rättningen.

Men men, det är viktigt att det blir korrekt .
För övrigt så kan nog de här skärmdumparna vara missvisande i sig själv. Gå in och läsa debatten på min sida så du inte blir förvirrad av vad Ann påstår är bevisat kring socker.

Arkivbilder av artikeln på kostdoktorn och food pharmacy för den som vill kontrollera själv om felet verkligen var kvar i över ett år:

https://web.archive.org/web/20181217111357/https://www.dietdoctor.com/se/jo-socker-kan-visst-ge-fettlever

https://web.archive.org/web/20181217111755/https://foodpharmacy.se/2017/10/jo-livsmedelsforetagen-socker-kan-visst-ge-fettlever-har-ar-en-uppdatering/

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *