Den muskel som bidrar med det största arbetet i en rörelse. När vi sträcker i armbågen så är det triceps som är agonist.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

5 svar på “Agonist”
 1. Agonist – ”Den muskel som bidrar med det största arbetet i en rörelse. När vi sträcker i armbågen så är det oftast biceps som är agonist.”
  Borde det inte vara triceps som utför arbetet till sträckning i armbågsleden?
  Eller har jag missförstått betydelsen av ordet?
  Vill passa på att tacka för en underbar sida!

 2. Falle: Agonist – ”Den muskel som bidrar med det största arbetet i en rörelse. När vi sträcker i armbågen så är det oftast biceps som är agonist.”Borde det inte vara triceps som utför arbetet till sträckning i armbågsleden?
  Eller har jag missförstått betydelsen av ordet?Vill passa på att tacka för en underbar sida!

  Hej Falle!
  Du har inte missförstått utan det är jag som gjorde en dundertabbe 🙂 Tack för att du påpekade det.

 3. Guddi:
  Hej Falle!
  Du har inte missförstått utan det är jag som gjorde en dundertabbe Tack för att du påpekade det.

  Inga problem, du kan ta bort min kommentar om du känner för det. Ser proffsigare ut nu när du väl har rättat till det. Keep up the good work! =)

 4. Falle:
  Inga problem, du kan ta bort min kommentar om du känner för det. Ser proffsigare ut nu när du väl har rättat till det. Keep up the good work! =)

  Den kan vara kvar. Bilden av att man aldrig kan säga/skriva fel överlåter jag till självutnämnda gurus att försöka upprätthålla. Sen tror jag att väldigt få tror att jag inte vet vad agonist verkligen är, jag har ju skrivit rätt på antagonist 😉

 5. Klart att man får skriva fel, tänkte mer att kommentaren inte tillför mer när det väl var ändrat. Fast som du uttrycker dig så fyller den väl en funktion ändå. Sen att det ser snyggare ut, rent estetiskt, är kanske inte lika viktigt. Lägger ner chattandet nu innan sidan ser ut som facebook 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *