Så kan det gå.

OBS: Det här bevisar så klart inte att Kombucha inte skulle kunna ha positiva effekter. Det visar bara att vi inte vet någonting om det här idag så de som påstår att det är bevisat är fulla av 💩.

Det här med att påstå fantastiska saker om enskilda livsmedel är otroligt lätt. Du bara ljuger ihop någonting och skapar hype så kan du sen tjäna på det.

Om det säger skulle visa sig vara fel så kommer bevisen för det att dröja. Kombucha har tex varit hypat ett bra tag nu och ännu finns i princip inga studier. När studierna väl börjar komma så kan de som vill bara hitta på något nytt i fall deras förra påstående visat sig vara fel.

Och så fortsätter det och nya människor blir lurade. Många gånger är det samma personer som luras med flera gånger om.

Bullshitasymmetrin gäller här:
Arbete som krävs för att motbevisa skitsnack är mångdubbelt större än arbetet som krävs för att hitta på skit.

Detta utnyttjas av oärliga människor. De hittar på saker. Ofta skrämmer de dig för vissa saker i maten medan de överdriver hälsoeffekter från andra saker i maten. I vissa fall, som med Soki Choi så börjar de samtidigt sälja produkten som de själva hypar. Bra sätt att tjäna pengar på människor som du lurat I saker.

Låt dig inte luras med. Begär ordentliga bevis.

Se inlägget på Instagram

Uppskattade du den här artikeln?

Allt som jag skriver på den här sidan och mina sociala medier är gratis för alla, men tar så klart av min tid. Så om du uppskattar det jag gör så kan du stödja mig lite så jag kan lägga mer tid på att skriva och dela intressanta saker genom att bli medlem på min Patreon.

Glöm inte att också följa mig på Sociala medier. För närvarande är jag mest aktiv på Mastodon, Instagram. Facebook och Twitter.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *