Jag har skrivit artiklar, poddar och lagt upp saker på sociala medier i över 15 år. Så självklart har en del blivit fel.

Det mesta är saker som jag förstått blivit tokigt nästan direkt. En gång hade jag tex råkat blanda in två studier på omega-3 när jag egentligen skulle göra en lista med studier på omega-6. Så den tog jag ner snabbt och fixade till.

Ibland blir det jag skriver allt för otydligt och jag raderar då ”för många” verkar missförstå. Så den typen av saker kanske mest ska kallas för slarv.

Gällande mer stora slutsatser så har det så klart blivit fel där. Framför allt när jag tillåtit mig själv att mer spekulera. Just nu sitter jag och uppdaterar boken forma kroppen som jag och Nicklas skrev 2011 och där är flera saker som jag skulle säga är fel idag. Tex påstod vi att:

📍Konditionsträning hade en tydligt negativ effekt på resultaten från styrketräning. Den finns ibland men oftast är den ganska obetydlig.
📍 BCAA borde vara likvärdigt med EAA och vassle. Det är det inte
📍 Det är bäst att köra riktigt tunga vikter och träna mer för styrka under en deff. Idag är jag osäker på den här. Kanske är det inte fel men skulle jag gissa idag så hade jag tryckt mer på att försöka bibehålla träningsvolymen.

Idag uttrycker jag mig generellt sett mer försiktigt. Istället för att säga ”så här ska man göra” eller ”det här är bäst” så blir det mer i stil med ”det är det här jag tror på mest idag”. Då blir det ju mycket mindre som är fel.

Mina gissningar kan så klart visa sig vara fel i framtiden men det är ju bara så det är. När man inte har kunskapen som krävs idag så får man göra bästa möjliga gissning för stunden och sedan ändra sig när det kommer mer kunskap.

Sådant här ska dock inte förväxlas med när jag påpekar att det andra påstår är trams. Det är oftast mycket enklare att säga att någonting saknar stöd än att säga vad som är rätt.

Säger tex en person att majs botar migrän så är det en lätt sak att testa. Sen när det är testat och visat sig inte stämma så kan du kalla påståendet för trams. För det är det.

Många tolkar dock felaktigt sådana påpekanden som att jag säger att jag vet det är trams OCH att jag vet det verkliga svaret 🤷🏼‍♂️

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *