När man inte tror att medias totala misshandel av den senaste nyheten kring processat kött och cancer kunde bli ännu värre så kommer Aftonbladet och visar att de utan tvekan är den största blaskan vi har.

För tre dagar sen påpekade jag att SVT och Metro hade helt felaktiga rubriker. SVT korrigerade då sin rubrik någon timme senare och de skickade även en tweet till mig och berättade det och sa att de hade klantat sig. Metro tog lite mer tid på sig men de gjorde till sist samma sak. Även de skickade mig en tweet och berättade när de ändrat rubriken.

Dessutom skrev Metro idag ihop en väldigt bra artikel om den här nyheten där de dels påpekade sitt tidigare fel och sen tog de pedagogiskt upp samma saker som jag tar upp i min artikel på tränastyrka och de använder dessutom samma grafik som jag. Deras andra artikel kom upp efter min, så ni inte tror jag snott mina ideer från dem 😉

Trots allt det här så slår då alltså Aftonbladet idag, TRE DAGAR SENARE, till med mer eller mindre samma rubrik som SVT och Metro tidigare hade och som de senare korrigerat. Snacka om att inte hänga med i nyhetsflödet som journalister 🙂 Det finns för övrigt gott om bra artiklar kring den här nyheten idag.

På svenska är det nog bara min och metros men på engelska finns det massor. Så om journalisten på Aftonbladet satt sig ner och googlat i några minuter istället för att sticka ner på stan för att köpa en korv och göra ett löjligt reportage så hade deras nyhetsrapportering blivit korrekt.

Nu är det ju inte bara Aftonbladet som rapporterat den här nyheten dåligt. Alla tidningar jag läst idag utom just metro har gjort ett ganska dåligt jobb och ingen nämner skillnaderna mellan absolut och relativ risk. Men Aftonbladet är utan tvekan högst upp på listan med sämst rapportering.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *