Förra veckan introducerade jag sporten Skicross och nu är det dags att lära känna en av de två idrottarna som de framtida inläggen inför OS kommer att kretsa kring, nämligen Anna Holmlund. Det här blir ett väldigt kort inlägg med en liten presentation av henne och nästa vecka kommer du får lite liknande information om Victor Öhling Norberg.

Om Anna Holmlund

Födelsedatum

1987-10-03

Familj

Mamma, pappa, 3 syskon med respektive, 7 syskonbarn och pojkvän.

Bosatt

Östersund

Meriter (medaljer och annat kul)

Total vinnare av Skicross världscupen 2011.
Total 3:a 2010
14 pallplatser i världscupen, 9 vinster
6:a OS Vancouver
3:e plats VM 2011
3 SM Guld
1 flicklandskamp i fotboll

Tävlat/tränat SkiCross i hur många år?

Sedan jag var 20 år, alltså ungefär 6 år.

Antal träningstimmar i veckan

Det är lite beroende på hon är hemma eller på läger. I snitt är det 3 pass om dagen vilket innebär ungefär 6 timmars träning varje dag dag. Eller 30 timmar i veckan.

Utbildningar?

1 års studier på Handelshögskolan i Stockholm, har ”paus” därifrån nu.
Läser nu projektledning på distans

Intressen

Vattensporter, åka vattenskoter, sport i allmänhet titta på och utöva, träffa familj och vänner,

Hemsida/sociala medier osv…

Anna har en hemsida på adressen annaholmlund.com där hon bland annat har en blogg som uppdateras regelbundet. Du kan även följa henne på Twitter och på Instagram.
Anna Holmlund

Inför nästkommande inlägg

Det här är som du inser inte det mest spännande inlägget 🙂 Nästa inlägg om Victor kommer inte heller det att bli mycket mer stimulerande. Men tro det eller ej så kommer det att bli en hel del intressant läsning senare baserat på bland annat den här enkla informationen. Så om du tog dig igenom inlägget ner hit kommer du att slippa hoppa tillbaka hit senare.
Men redan nu kan vi konstatera att Anna har en väldigt imponerande meritlista. Om du var observant ser du till exempel en flicklagslandskamp i fotboll vilket vi bland annat kommer att behandla i inlägget kring tidig specialisering. Alltså om det är rätt att starta med elitidrott i tidig ålder.

2 svar på “Presentation av Anna Holmlund”
  1. Hmmm. SkiCross? Då borde väl CrossFit vara den optimala träningen?
    Asch. 🙂

  2. […] artikeln serien med inlägg om Skicross och de två svenska olympierna Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund. Om du är som mig så känner du troligen inte till särskilt mycket om sporten Skicross och jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *