Sockerfri Sirap
Sockerfri Sirap

Ja, ni läser rätt. Sockerfri sirap 🙂 Här har ni innehållsförteckningen
Innehållsförteckning och näringsvärdetabell för sockerfri sirap
Innehållsförteckning och näringsvärdetabell för sockerfri sirap

Helt sjukt att man kan tillverka sirap utan socker. Det finns en väldig massa annat sjukt i mataffärerna i USA. Man får verkligen leta efter bra råvaror här. Det finns ett stort utbud av bra råvaror men det är ihopblandat med typ 95 % skitvaror. Mitt i frysdisken för pålägg hittade jag tex ett gäng kakor och någon typ av friterad korv.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

7 svar på “Only in America!”
 1. Fettfritt smör, koffeinfritt kaffe och sockerfri sirap.
  Dom är lite konstiga där borta. 😉
  Har samma erfarenhet av mataffärerna i USA.
  15% glass, 15% kakor, 15% chips, 15% tv-middagar, 10% beefjerkey, 10% godis, 10% olika burkar och påsmat, 5% frukt och grönt och 5% färskt kött.
  Alla handlade färdigmat när Kobe-biffen kostade 700Kr/kilo. :O
  Men många upplevelser finns det ”over there”. 😀

 2. Sötningsmedel 🙂
  Tänker forska på pubmed om följande nästa vecka:
  -järn och järndepåer kopplat till sjukdom
  -sötningsmedel vs socker
  -kaffe och grönt té
  Generella känslan jag får om sötningsmedel är att det ändå kan vara bättre än socker p.g.a. att det inte innehåller kalorier. Just en av farorna med socker tycks vara att aptiten kan triggas till överkonsumtion.

 3. Sötningsmedel är garanterat långt bättre än socker. Särskilt om vi pratar normal konsumtion likt 0,5 liter läsk per dag där säkert många håller till. Jag håller på att skriva ett inlägg om detta på traningslara.se just nu faktiskt. Men det blir nog inte klart förrän jag kommer hem igen.

 4. Det där var ju bara sjukt Esja, den missade jag trots att jag promenerade runt och häpnades i nästan en timme på Walmart 🙂

 5. Finns en annan betydligt vanligare variant vid namn Bac-os http://www.bettycrocker.com/products/bacos
  Finns inte en liten kalori i världen som skulle få mig att välja de där små rackarna framför bacon, med tanke på hur oaptitliga de ser ut i verkligheten.
  Älskar att gå omkring bland frysdiskarna i USA, särskilt när det kommer till vissa frukostalternativ. ”Pancakes & sausage on a stick”, otroligt underhållande! Att sedan kunna fylla ut tre gångar med olika sorters flingor är också en konst! 🙂

 6. Ja, rekommenderade max-intag av sötningsmedel ligger ju rätt högt så jag skulle då välja en läsk med sötningsmedel framför socker varje gång, om man bortser från smaken.
  Det innehåller ju närapå noll kalorier vilken är en enorm fördel jämfört med sackaros som har rätt mycket energi och riskerar att ersätta mer näringsrik mat.
  Om man har låg fysisk aktivitet som kan jag inte slösa så mycket av mitt RDI (energi) på tomma kalorier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *