Jag var med på Nyhetsmorgon tidigare idag och då tog jag bland annat upp hur stor skillnad det är i träningsresultat för olika personer med exakt samma träning.

Då nämnde jag en studie där man hade fått ~400 personer att utföra precis samma träning för att undersöka skillnaden i resultat mellan olika personer.

Så här ser resultatet ut rent visuellt. Som du kan se är det vissa som knappt ökade något alls i muskelmassa medan vissa ökade sin muskelarea med 30-50 procent. Riktigt stora skillnader.

Det som egentligen var ämnet var skillnader mellan kvinnor och män när det gäller träning och i bilden kan du också se att kvinnor får i princip samma träningsresultat från samma träning.

Det här är dock när man räknar på ökningarna i procent. Om du istället hade tittat på ökningarna i absoluta mått, dvs kg, så är ökningen större för män eftersom män är starkare från början.

En sista grej. Jag mindes fel i antalet deltagare, det var knappt 600 med i studien. Du hittar den här: Variability in muscle size and strength gain after unilateral resistance training.

Se inlägget på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *