Som ni har märkt så har det inte blivit några uppdateringar på två dagar. Jag har tagit en paus från träning och kostbiten och istället arbetat lite med att göra om designen på sidan som jag nu tycker i alla fall är klar nog för att göras offentlig. Fördelarna med den nya designen är många men framförallt fungerar den klart bättre på mindre displayer så som telefoner och läsplattor. Texten är också större och klart lättare att läsa.
Då jag suttit och knåpat ihop det här ganska fort på två dagar finns det säkert en del buggar som jag ännu inte känner till. Så om du hittar något de närmsta dagarna uppskattar jag gärna en kommentar. Även rent allmänna kommentarer kring designen eller funktioner uppskattas.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

25 svar på “Ny design på sidan”
 1. För mig är det något i kontrasten mellan bakgrund och text, gör det lite utmattade att läsa texter. kanske en något mindre vit bakgrund om det går. Äggskalsvit eller något istället för kritvit.

 2. Känner bara att jag vill säga att jag verkligen uppskattar din blogg och det arbete du lägger ner på den. Enormt lärorik, intressant och givande läsning, helt enkelt! Så tack 🙂

 3. Som trogen följare och konservativ så gillar jag den gamla bättre. Men om du trots allt vi jobba vidare på denna layout så har jag några önskemål:
  Lite mer färg. Är jobbigt att läsa när det är kritvitt.
  Försök ruta in saker lite mer, så att det tydligare framgår vad som hör samman (se högerspalten).
  ”Senaste kommentarerna…” till höger blev grötigt. Fet stil är inte nog för att snabbt kunna se vilka inlägg som är nya. Det känns som att det är en lång senaste kommentar.
  Bilderna till relaterade ämnen är för stora. Onödigt mycket skrollande.
  Citera knappen borde finnas på varje inlägg och inte längst up till höger på sidan.

 4. Snyggt, tycker jag.
  Fast jag saknar faviconen, så att jag hittar dig bland mina 15 tabbar!
  Och vore det inte lite snyggt med någon färg eller bild eller så längst upp? Nåja, smaksak.

 5. Jag gillade den gamla designen, den gav ett mer genomarbetat och professionellt intryck. Den här ser tyvärr ut som vilken annan wordpress-site som helst. Kanske den avskalade designen och avsaknad av färger som gör det…

 6. När det gäller färger och liknande så håller jag på att göra det lite mer färgglatt och enhetligt på en testsite just nu. Men det dröjer nog någon vecka innan det mesta är på plats. Det jag har jobbat med mest hittills är funktionerna och att försöka få allting att fungera i olika webbläsare samt olika upplösningar på mobiler mm. Sidan bör också ladda väldigt mycket snabbare för de med lite långsammare uppkoppling.
  Så lite mer färgglatt kommer det bli och givetvis ska logo och favicon komma tillbaka igen. Iconen hade jag faktiskt bara inte tänkt på och den bör fungera redan nu 🙂

 7. Patrick: ”Senaste kommentarerna…” till höger blev grötigt. Fet stil är inte nog för att snabbt kunna se vilka inlägg som är nya. Det känns som att det är en lång senaste kommentar.

  Den där var inte bra tidigare heller faktiskt. Jag ska försöka få in så att datum eller liknande kommer in och att det blir tydligare vad som är titel och vad som är kommentar.

 8. Skulle vilja föreslå att inläggen kommer med excerpts. Läste bloggen från mobilen igår och kände att det blev väldigt mycket scrollande (och svårt att se var nytt inlägg började). Kanske en excerpt om 150 ord, så kan man klicka på ”läs mer” om man vill läsa vidare. Fick förresten upp rutan med reklamvideon igår och kollade så klart, vill gärna att den här bloggen ska finnas kvar.

 9. Spontant så kände jag att hela sidan är väldigt stor. Om jag fått fram rätt mått så är den 1190 px mot tidigare 1000 px. Nu har jag inte sysslat med webbutveckling på ett bra tag men för något år pratade man om att ca 960-980 px var ett klokt mått. Kan tänka mig att det förändras nu i takt med att allt fler använder surfplattor men det känns stort med 1190 px på min 13″ MacBook Air.
  Nästa tanke var att det kändes opersonligt. Precis som Mattias påpekar så känns det som vilket gratistema som helst och påminner väldigt mycket om de många MFA-sajter jag trillat över under åren. Jag gillar vanligtvis vita, minimalistiska, teman men tror att du skulle förbättra mycket genom att t.ex. lägga in en logga i headern, bild eller något annat unikt som gör att du sticker ut.
  Tredje biten är bakgrundfärgen på rubrikerna i högerspalten (#D7E9F5). Liksom övriga punkter så är det endast subjektivt tyckande men jag har svårt för gradient bakom rubriker.
  Andra tankar är om ”senaste kommentarer” egentligen används och om Twitter-modulen inte skulle kunna ersättas med endast ditt senaste inlägg, integreras bättre i designen genom PHP (istället för widget) och placeras längst uppe till höger i headern där det nu är helt tomt.
  För att sammanfatta så är jag i grunden positiv men det känns som att genomförandet är något stort, opersonligt och ofärdigt. T.ex. relaterade inlägg och informationen om er bok skulle kunna bli mycket snyggare genom en bättre integration i designen för att få det mer enhetligt.

 10. Tja,
  jag tycker färgvalet känns mer modernt och layouten är mer luftig nu.
  Jag kan bekräfta att textstorlek och positionering ser bra ut på läsplatta i landscapeläge, vänder jag till porträtt är dock högerkolumnen alldeles för bred och posten i vänsterkolumnen blir svårläst. Jag skulle experimentera med att minska högerkolumnen rejält i porträtt-läget, kanske även dölja vissa element helt.
  Det är fler fel i porträtt-läget, det verkar som alla ”Citera kommentar” hamnar längst upp i högra hörnet av hela sidan istället för inuti en kommentarsruta. Jag ser inte källkoden själv nu från min platta, men du kanske saknar en position: relative; på kommentarsrutan?
  I övrigt tycker att line-height på din ”Om mig”-ruta är för låg, det ser inte enhetligt ut med resten av sidan.
  Tack för en grym blogg och lycka till med kodandet!
  Testat på en Asus Transformer Pad i Chrome.

 11. Får inte till att citera de kommentarer jag vill (den citerar bara senaste inlägget), vad gör jag för fel?
  Kanske inte fanns på tränastyrka.se, men det finns på träningslära.se och är uppskattat.
  Angående ”senaste kommentarer” är den åtminstone för mig välanvänd. Det kommer trots allt upp nya kommentarer oftare än inlägg. Tycker det är intressant att få läsa om andras frågor/funderingar och den möjligheten har nu försvunnit då jag inte klarar av att hålla reda på antalet kommentarer i alla tidigare inlägg.

 12. acetrand: Jag kan bekräfta att textstorlek och positionering ser bra ut på läsplatta i landscapeläge, vänder jag till porträtt är dock högerkolumnen alldeles för bred och posten i vänsterkolumnen blir svårläst. Jag skulle experimentera med att minska högerkolumnen rejält i porträtt-läget, kanske även dölja vissa element helt.

  Mellanläget när det gäller upplösning har jag inte korrigerat ännu. Som det är just nu är sidan bra och lättläst för upplösning <700 px och <1000 px. Jag har fokuserat på det eftersom det är väldigt få rent procentuellt som besöker sidan som har den upplösningen. Men det kommer att fixas till, möjligen redan till helgen.

  acetrand: Det är fler fel i porträtt-läget, det verkar som alla ”Citera kommentar” hamnar längst upp i högra hörnet av hela sidan istället för inuti en kommentarsruta. Jag ser inte källkoden själv nu från min platta, men du kanske saknar en position: relative; på kommentarsrutan?

  Det hade jag missat, ska se om jag kan fixa till det redan idag.

  acetrand: I övrigt tycker att line-height på din ”Om mig”-ruta är för låg, det ser inte enhetligt ut med resten av sidan.

  Det är för att den är tagen från förra temat 😉 Får ordna till det där med…

 13. Stefan Nilsson: Spontant så kände jag att hela sidan är väldigt stor. Om jag fått fram rätt mått så är den 1190 px mot tidigare 1000 px. Nu har jag inte sysslat med webbutveckling på ett bra tag men för något år pratade man om att ca 960-980 px var ett klokt mått. Kan tänka mig att det förändras nu i takt med att allt fler använder surfplattor men det känns stort med 1190 px på min 13″ MacBook Air.

  Det var en liten miss i css som gjort det där. Nu är sidan i princip lika bred som tidigare förutom att den vita kanten sträcker sig lite längre utåt. Själva textområdet och storleken på widgetarna är i alla fall de samma.

  Stefan Nilsson: Nästa tanke var att det kändes opersonligt. Precis som Mattias påpekar så känns det som vilket gratistema som helst och påminner väldigt mycket om de många MFA-sajter jag trillat över under åren. Jag gillar vanligtvis vita, minimalistiska, teman men tror att du skulle förbättra mycket genom att t.ex. lägga in en logga i headern, bild eller något annat unikt som gör att du sticker ut

  Som du säkert kan se adderade jag en del igår. Det kommer att dyka upp något mer där upptill också efterhand. Ska bara få det att se enhetligt ut på testsidan först.

  Stefan Nilsson: Andra tankar är om ”senaste kommentarer” egentligen används och om Twitter-modulen inte skulle kunna ersättas med endast ditt senaste inlägg, integreras bättre i designen genom PHP (istället för widget) och placeras längst uppe till höger i headern där det nu är helt tomt.

  Senaste kommentarer är väl använd, både här och på traningslara.se så den blir kvar. Nu har jag fixat till den ganska rejält med. Twitterdelen hade jag redan funderat på och din kommentar fick mig att slutligen ta tag i det 🙂

 14. Patrick: Får inte till att citera de kommentarer jag vill (den citerar bara senaste inlägget), vad gör jag för fel?

  Vad använder du för webbläsare? För den funktionen fungerar som den ska för mig på laptop i alla fall. jag har inte provat på mobilen. Om du bara trycker på citera kommentar så ska den citera hela kommentaren där du tryckte på länken. Om du har markerat något tidigare med musen så är det bara den biten som blir citerad och då spelar det ingen roll var på skärmen du har markerat. Så om du markerar något från själva inlägget och sen trycker på citera kommentar ovanför din egna kommentar så blir det texten du markerat i inlägget som hamnar som citat.

 15. ajfön (4)
  För övrigt skulle min treåring älska färgvalet. Hon tröttar ut mig fullständigt med sitt tjat om hur rosa och lila passar ihop., 😉

 16. A F – ursprungsliv.nu:
  ajfön (4)
  För övrigt skulle min treåring älska färgvalet. Hon tröttar ut mig fullständigt med sitt tjat om hur rosa och lila passar ihop., ;-)

  Jag får kolla på det där när jag kommer hem för att se om det går att korrigera på något sätt. Har själv bara androidmobiler och läsplattor men det borde ju gå att använda någon simulator. Annars får jag låna en väns.
  Ang. färg så vet jag inte riktigt om jag ska ta det som en komplimang 😉 Men jag var trött på mörkröd och blått som jag kört både här och på Traningslara i princip hela tiden. Det är kul att variera sig lite ibland och lila har jag alltid gillat. Rosa blev det….för att de passar ihop 😉

 17. Jacob Gudiol:
  Ang. färg så vet jag inte riktigt om jag ska ta det som en komplimang Men jag var trött på mörkröd och blått som jag kört både här och på Traningslara i princip hela tiden. Det är kul att variera sig lite ibland och lila har jag alltid gillat. Rosa blev det….för att de passar ihop

  Det var ingen komplimang direkt, men det är väl helt ok färgval. Ser mycket gladare ut än utan färg i varje fall. Jag bryr mig mer om innehållet (surprise).

 18. Ett förslag; jag är en av dem som utnyttjar nya kommentarer för att se vad som sker på sidan (både här och på träningslära). Det blev rätt bra nu med den mer klara distinktionen mellan olika kommentarer men jag undrar om du inte kan utnyttja samma funktion som träningslära har, dvs att ”äldre kommentarer” leder till en ny sida där mängden kommentarer är betydligt utökat? Som det är nu blir det mycket klickande på dagar med många kommentarer då enbart tre syns åt gången. Eller utöka boxen att innefatta 5-6 kommentarer, som tidigare?
  Annars tycker jag färgschemat blivit trevligt, lagom tydligt men ändå inte överväldande färgglatt!

 19. Vet inte om jag är blind men hittar inte sökfunktionen längre.

 20. Du är inte blind Adam. Den är borta för stunden. Det och funktionen med kommentarer är det jag tänkt fixa till nästa gång jag får tid.

 21. Tills dess så kan man använda sökfunktionen på traningslara.se

 22. esja: Det blev rätt bra nu med den mer klara distinktionen mellan olika kommentarer men jag undrar om du inte kan utnyttja samma funktion som träningslära har, dvs att ”äldre kommentarer” leder till en ny sida där mängden kommentarer är betydligt utökat?

  adam:
  Vet inte om jag är blind men hittar inte sökfunktionen längre.

  Fixat båda två nu. Bra förslag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *