Jag har haft ett missförstått geni i mitt kommentarsfält den senaste veckan. Hen vet saker som nästan ingen annan har varit smart nog att inse och nu ska ha upplysa alla genom att hänvisa till vetenskapliga videos på Youtube. Det är tydligen där som den senaste vetenskapen kommer ut numera 🤷🏼‍♂️😉🤣.

Det här är ett bra exempel på att man inte lär sig mer bara för att man får mer ”information” när ens källor är totalt blaj.

Folk gillar att säga saker likt ”det är viktigt att lyssna på allas perspektiv” och ”ju fler källor ju bättre” men du blir självklart inte mer kunnig om världen om du blandar vettiga perspektiv med upphittat trams.

Du blir bara mer kunnig om du håller dig till källor som berättar om världen på ett sätt som är så sanningsenligt som de bara kan.

Det här att man bara skulle räknas som vaccinerad 2v efter andra dosen i all statistik har varit debunkat i över 2 år nu. Men en del fortsätter att tro på det för de tror att deras källor som sprider det tramset är vettiga. Att de via dessa lär sig ”mer än alla andra”.

En illusion om kunskap när de i själva verkar inte bara är dåligt informerade utan istället felinformerade.

Mer läsning:
Om hur när man räknas som vaccinerad kan variera beroende på vilken fråga man vill ha svar på (bild3) https://omcorona.se/nar-raknas-man-som-vaccinerad-och-ovaccinerad-i-statistiken/

Svenska studien på ungdomar (bild4) https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1004127

Studien på överdödlighet hos vaccinerade jämfört med ovaccinerade i Nederländerna (bild5)
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.07.21.22277831v4

Bonus för den som vill veta varför YouTubeklippet inte är särskilt stabil forskning. En varning här dock då du kommer slösa 30min av din tid på att få höra varför uppenbart trams är just trams.
https://youtu.be/iL9iZLH_uoI

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *