Imorgon är det dags för SM i tyngdlyftning på Fyrishov i Uppsala. Sveriges bästa tyngdlyftare (med något enstaka undantag) samlade på ett ställe alltså och om du bor i närheten rekommenderar jag dig att du åker dit och tittar. Tävlingarna börjar kl 11 varje dag och håller på tills den sista viktklassen för dagen är färdig. På Lördagen tävlar herrar klass -56kg till och med -85kg. På söndagen är det sen Damerna samt herrar klass -94, -105kg och +105kg.
HAK / Greppet som är min klubb har en representant med i tävlingen, Marc Wihlborg som är med i -85kg. Förutom det är det några till som ibland är nere och tränar på klubben ibland men som representerar andrar klubbar.
Om du inte bor i närheten av Uppsala eller om du inte kan ta dig till tävlingarna sänds lyckligtvis hela tävlingen live via nätet (Tack vara Connys-TV). Så besöker du det här inlägget imorgon kan du följa tävlingarna via spelaren här under.

Gratis artikel från BODY om Tyngdlyftning

I samband med det här har BODY även gjort tillgänglig en artikel som jag och Emil Rinse, nyss utnämnd till förbundskapten för Sveriges ungdomar och juniorer, skrev för tidningen förra året. Emil tävlar för övrigt också själv i på söndagen i -94kg.
I artikeln får du veta grunderna kring tyngdlyftning. Det viktigaste att tänka på när det gäller teknik samt vad du tränar och hur träningen normalt går till. Du hittar artikeln genom att först besöka paperton via den här länken och sen trycka på ”provläs artikel” som är en av knapparna ovanför omslaget.

Min och Emil Rinses artikel om tyngdlyftning i BODY
Min och Emil Rinses artikel i BODY 2011. Provläs den gratis genom att trycka på bilden och sen välja ”provläs artikel” i menyn ovanför omslaget.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Ett svar på ”Livesändning av SM i tyngdlyftning i helgen”
  1. Länken fungerar inte längre till artikeln.
    Är efentligen bara ute efter det förslag på träningsprogram som beskrevs i den, ngn som kan lägga upp det här?
    Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *