Total dödlighet det första 6 månaderna med Omicron bland ovaccinerade och vaccinerade i England.

Det är uppdelat efter dödsfall från alla orsaker och dödsfall från annat än covid-19.

Så mellanrummet mellan linjerna med samma färg är dödsfall från covid-19 vilket så klart är det som vaccinen minskade risken för.

När den här datan slutar, maj 2022, så har i princip alla i befolkningen i England immunitet av någon typ. Antingen vaccin eller tidigare infektion. För många båda sakerna.

Så det är väntat att grupperna närmar sig. Framöver så lär det fortfarande finnas en skillnad om man tittar på de som vaccinerar sig precis inför en ny våg. Liknande det man ser vid influensavaccinationer.

Bild 2 är bara till för att visa att gruppen ”vaccinerade minst en dos oavsett när” inkluderar alla som vaccinerats från det att de fått vaccinet i sig.

Det är annars en populär punkt att gnälla på från vissa som vill försöka låtsas som att resultatet hade blivit något helt annat om man bara räknat från dag 1 och inte från när vaccinet faktikst börjar ge skydd. För mer läsning om det så kan du hitta artikeln i bild 3 via länken i min profil 👍.

Källa till dödsfall i England efter vaccinationsstatus:
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween1january2021and31may2022

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *