Det här är en intressant observationsstudie som har försökt titta på betydelsen av att hålla regelbundna sömntider jämfört mot den totala mängden sömntid som folk får till.
Att sova lite verkar öka risken för många saker på sikt och att försöka vakna utvilad ett par dagar i veckan lär vara ett bra mål för att förbättra hälsan. Det är också något som har förespråkats över lång tid nu.
En annan sak som fått mer uppmärksamhet på senare år är betydelsen av att bibehålla en god dygnsrytm genom att lägga sig och gå upp ungefär samma tid varje dag.
Även med tillräckligt många timmar sömn kan man i kortvariga interventionsstudier se att det sker negativa saker om folk får lägga sig vid helt olika tidpunkter från dag till dag.
I den här studien har man försökt jämföra betydelsen av att antalet timmar sömn möt betydelsen av en regelbunden dygnsrytm (eller i alla fall mer regelbunden sömntid) De fann att regelbunden sömntid verkar vara viktigare.
Det är så klart inte lätt att titta på sådana här saker. Människor med oregelbundna sömntider är på flera sätt annorlunda än de med mer regelbundna tider. Man försöker justera för det här rent statistiskt så klart men det är inte säkert att det blir helt perfekt när det kan vara så många saker som skiljer sig.
Fast det här är det bästa vi har just nu. Och det finns ju även då data från korta studier som stödjer att där här spelar roll. Sen om det egentligen är viktigare än sömntider eller inte är i sig en oviktig fråga.
Det är två olika saker där man kan försöka få till varje del för sig själv så gott man kan för stunden och över tid.
Sen när det gäller sådana här saker är det också viktigt att förstå att det är något som märks över lång tid. Om det sker över några veckor eller månader i ditt liv så är det ingen stor grej. Precis som träning och matvanor kan gå lite upp och ner över tid.