Jag har byggt en smidig skivstångsställning för att träna i trädgården.

Inte den vanliga typen av innehåll det här men när jag lägger upp sådant här i stories så blir det alltid en massa frågor och då jag inte orkar/hinner svara alla individuellt så blir det ett inlägg.

De här funkade riktigt bra. Jag testade endast upp till 80 kg nu men de kommer garanterat tåla mycket mer. Jag hängde i stången när den var lastad med så 160 kg funkar fint.

Folk har kört med upp emot 200kg på liknande grejer på Youtube med och den lär tåla klart mer än så även om jag inte skulle testa det 😅.

De väger typ 30-35kg styck men är ganska enkla att lyfta i handtagen och flytta runt.

Själva konstruktionen är 5 bitar tryckimpregnerat träd i olika längd som skruvas ihop. Sen har du en spann med betong i som fot.

Det finns flera olika varianter på guider för sådana här på nätet redan. De är alla lite olika men principen är enkel så mer detaljerat än så här blir det inte från mig 😀.

Det enda jag gjorde själv som jag inte såg var att jag inte valde runda spannar utan rektangulära. Det borde bli mer stabilare när jag sätter tillbaka stången då tänker jag.

Sen adderade jag även till två handtag på sidorna som gjorde att de blev väldigt mycket lättare att bära runt.

Och så spraymålade jag det hela svart. Jag tänker också att jag ska få till någon form av gummi där stången vilar senare.

Allt som allt har de här kostat mig lite drygt 500kr. Och jag får också tacka svärfar för grym hjälp här. Allt blir enklare med vettiga verktyg, bra arbetsyta och mer erfarenhet 👍

#träningstips #skivstång #skivstångsställning

Se inlägget på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *