Att djur blir feta när de bjuds på vår mat tycker jag är ett av de intuitivt bättre argumenten för varför fel mat gör oss feta ”omedvetet”.

Den så kallade ”kafeteria dieten” är fortfarande en av de mest effektiva dieterna för att få djur feta. Forskaren som kom på att de blev feta av dem maten hade råkat glömma framme lite käk från kafeterian på arbetsplatsen som djuren började äta med stor förtjusning.

Han blev nyfiken och gick ner och köpte lite mer från utbudet och djuren blev snabbt betydligt fetare än vad man annars lyckades få dem på den tiden.
https://traningslara.se/mer-om-skitmat-och-makronutrientfordelning/

Jag har skrivit betydligt mer om det här i min bok skitmat https://tyngre.se/produkter/ovrigt/bocker/skitmat-ljudbok-e-bok-uppdaterad-version/

Se inlägget på Instagram

Uppskattade du den här artikeln?

Allt som jag skriver på den här sidan och mina sociala medier är gratis för alla, men tar så klart av min tid. Så om du uppskattar det jag gör så kan du stödja mig lite så jag kan lägga mer tid på att skriva och dela intressanta saker genom att bli medlem på min Patreon.

Glöm inte att också följa mig på Sociala medier. För närvarande är jag mest aktiv på Mastodon, Instagram. Facebook och Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *