Eller är det att folk helt enkelt bara äter för mycket av den väldigt uppenbara skitmaten? (1)

De största källorna till socker i Amerikanernas diet
De största källorna till socker i Amerikanernas diet

Med det här menar jag givetvis inte att tillsatt socker i produkter som normalt kanske inte ses som dålig mat av många inte kan vara ett problem. Men det känns lite löjligt att hålla på att diskutera dessa saker och skylla problemen som finns på det när det är helt uppenbart att det finns mycket större problem.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

13 svar på “Är det allt dolt socker som är problemet?”
 1. Intressant att godis endast står för 6%. Hade jag gissat så hade jag nog trott att det skulle komma tvåa efter läsk. Finns det motsvarande siffror för Sverige?

 2. Godis är nästan ovanligt i USA. Choklad finns det ganska gott om men saker liknande gott och blandat, vingummi, Ahlgrens bilar mm finns i princip inte. I stora städer hittar du det så klart men det är inte vanligt i deras stora varuhus.
  För Sverige har jag inte sett data lika tydligt uppdelat. Men här ligger godis garanterat högre

 3. Sån tur för Amerikanerna att lösviktsgodis börjar bli populärt även där så de får ytterligare en källa till socker. Finns bl.a. en kedja med det fina namnet 100% sugar. Malacos fiskar kan köpas där som swedish fish.
  Tomas

 4. Finns det skitmat utan socker (jag tycker att man nästa alltid hittar socker i denna mat)? Eller omvänt, finns det möjlighet att få till skitmat som smakar bra utan socker?

 5. A F-ursprungsliv.nu:
  Te? Är det ”iced tea” då? Sockersötade drycker bidrar med mer än hälften, inte konstigt att det finns problem.

  I princip alla färdigte du köper innehåller socker. Har för mig att det faktiskt finns tepåsar med socker i också men inget jag är hundra på. Är ingen tedrickare själv.

 6. Jörgen:
  Finns det skitmat utan socker (jag tycker att man nästa alltid hittar socker i denna mat)? Eller omvänt, finns det möjlighet att få till skitmat som smakar bra utan socker?

  Det är ovanligt. Men det går att tillverka. Finns tex godis utan socker. Men överlag finns det ju ingen orsak för tillverkare att plocka bort socker. Folk köper som sagt inte sakerna för att de tror att de är nyttiga 🙂

 7. Jacob Gudiol: Det är ovanligt. Men det går att tillverka. Finns tex godis utan socker. Men överlag finns det ju ingen orsak för tillverkare att plocka bort socker. Folk köper som sagt inte sakerna för att de tror att de är nyttiga

  All lchf bakelser kakor och sånt är väl typ skitmat utan socker.

 8. Jacob Gudiol: I princip alla färdigte du köper innehåller socker. Har för mig att det faktiskt finns tepåsar med socker i också men inget jag är hundra på. Är ingen tedrickare själv.

  Ja, det var upprört i LCHF-kretsar när det kom fram att en tepåse innehöll 10-20%, dvs max 0,4g icke deklarerat socker. Men ärligt talat, hur mycket te kan man dricka?

 9. A F-ursprungsliv.nu: Ja,det var upprört i LCHF-kretsar när det kom fram att en tepåse innehöll 10-20%, dvs max 0,4g icke deklarerat socker. Men ärligt talat, hur mycket te kan man dricka?

  Tydligen så mycket så att 3,5% av allt tillsatt socker kommer från det.

 10. Kan det inte vara så att det räknas in de sockerbitar som folk lägger i sitt socker, vilket i övriga världen är rätt mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *