Jag blev precis påmind om den här artikeln på träningslära om skillnader mellan åsikter om tycke och smak och åsikter i faktafrågor.

Alla får tycka vad de vill om i fall rätt låt vann Melodifestivalen 2021 eller om hockey är roligare att titta på än balett. Alla åsikter är lika mycket värda och alla har lika mycket rätt.

Sen finns det dock också frågor där det finns ett svar som är rätt. Du har så klart rätten att ha en helt annan åsikt än vad fakta visar på här med fast fin åsikt är då inte värd ett skit.

Det är alltså precis som när du skrev fel svar på samhällsprovet på mellanstadiet. Du trodde en sak men det var fel och det var fel oavsett hur mycket du trodde på din grej.

Människor förväxlar ofta faktafrågor med frågor kring tycke och smak. Sen blir de förnärmande när man påpekar för dem att de har fel 🤷🏻‍♂️.

Tex har det varit några i kommentarsfältet efter min delning om Food Pharmacys påståenden i framgångspodden som inte förstått problemet här.

Det som de påstår där att det finns massor av studier på finns det inte en endaste studie som stödjer. Idag finns det istället 5 studier som inte visat på någon effekt.

Det är ändå flera i kommentarsfältet som tycker att jag är avfärdande och borde ta debatten istället 🤷🏻‍♂️ Men vad ska vi debattera? Om deras fantasier om studier som inte finns är värda mer än verkligheten?

Hela artikeln hittar du här, När du har rätt till din åsikt och när du inte har det.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *