För 3 veckor sedan fick jag ett antal meddelande där den efterföljande diskussionen i princip gick så här varje gång.

Joe Rogan fanboys som ännu vägrar inse att i princip allt det får lära sig om hälsa i den podden är blaj tror än en gång att nu har allting revolutionerats efter att ”sanningen uppdagats” i en allt för lång podd där Joe Rogan än en gång varit likt en guldfisk där han tror på allt han får höra och har glömt allt han hört tidigare.

Denna gång var det Aseem Malhotra som var gästen. Du som har följt mig länge har hört namnet tidigare. En välkänd tok som har hittat på och överdrivit saker kring kost och hälsa i över 15 år nu.

Föga överraskande så har han likt många andra tidigare LCHF-gurus vars grej det är att bara vara emot det som forskningen visar för stunden så klart också gått och blivit antivaxxare det senaste 1,5 åren.

Bara det jag tar upp här räcker så klart för att förstå att de där dryga timmarna i Joe Rogans podcast är trams, inget värt att lyssna på.

Men Joe Rogan fansen (och de flesta som fastnat i konspirationsträsket) tycker så klart inte det. De tycker att allting nytt som en välkänd tokig person hittar på förtjänar att bemötas detaljerat och hövligt för annars så, enligt deras snällt sagt korkade logik. Så vinner tokstollen på Walk Över 🤷🏻‍♂️.

Det är ett helt orimligt ställningstagande men tänker man inte på det lite länge så känns det vettigt för många.

Det är också lätt att känna osäkerhet även om man inte är helt fast i träsket när man får höra så mycket som låter ”farligt” eller ”skrämmande”.

Så tyvärr behöver det ofta bemötas ändå. Även när det tar väldigt mycket tid. Det finns dock ingen som tjänar pengar på att rätta trams.

Dessutom krävs det stort jobba att bemöta sådant här. Bara att lyssna på podden är en halv arbetsdag. Sen ska man bryta ner sakerna, förklara, presentera osv. Vi snackar lätt 20 timmars arbete. För något som Malhotra kan ljuga ihop på 10 minuter.

Och om en vecka ljuger han garanterat ihop något nytt. Som när han 2018 påstod att den traditionella dieten i Italien var lågkolhydratkost 🤣

Ja, ni förstår poängen nu. Den här gången har dock någon på science based medicine bemött tramset i Joe Rogan, Unsafe and Ineffective: Aseem Malhotra.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *