Jag har blivit lite gråare med åren. För 15 år sedan startade jag (Jacob) en blogg och registrerade adressen traningslara.se.

Det fanns ingen direkt plan utan jag hade bara tröttnat på att svara på ungefär samma fråga om och om igen på det som då var Sveriges största träningsförum, Kolozzeum. Så jag tänkte att jag skulle skriva ner svaren som artiklar och sen skulle allt typ vara klart. Jag var otroligt naiv 😅.

Efter bara några månader så insåg jag att det inte bara räcker med att försöka ge bra svar. Jag började få många kommentarer från människor som uppenbarligen inte hade så bra koll men som ändå var övertygade om att jag hade helt fel. Det var inte en skillnad i tolkning av det vi visste utan de trodde sig känna till saker som ingen någonsin visat fanns.

Så jag började läsa på lite kring det där med misinformation, pseudovetenskap, vilseledande retorik mm och hur man kan bemöta det och så började allting på sätt och vis spåra ur. Istället för några timmar på att skriva en artikel så blev det några dagar där jag skrev om saker om få kunniga egentligen brydde sig om. Som tur var hade jag gott om tid att lägga på det jag tyckte var kul på den tiden.

Drygt 7 år senare så hade det sen gått så bra så jag kunde ha den där hemsidan och allting runt omkring som ett arbete. Och det är mycket tack vare er. Det är ofta som de som bjuder in mig för en föreläsning följt mig här. En del av er stöttar mig även på Patreon och många av er hjälper till att tipsa om saker och sprider det jag skrik vidare till era vänner/följare. Tack.

På traningslara.se finns just nu 1800 artiklar och på Tyngre knappt 400. Jag har gett ut två böcker och startat igång 3 podcasts med totalt ungefär 700 avsnitt. Två av poddarna, Tyngre Träningssnack och Hälsoveckan by Tyngre släpper just nu avsnitt varje vecka.

Jag har skrivit för flera träningsmagasin, varit krönikör för Metro och Svenska Dagbladet. Jag har fått vara med på tv, radio och i tidningar som ”expert”.

Jag har också fått vinna priserna årets folkbildare och två gånger har jag vunnit Guldhjärtat.

Efter allt det här så har jag fortfarande ingen plan för någonting. Men så länge det är kul så fortsätter jag 🙋

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *