Träffsäker formulering kring Som summerar mycket kring ”Wellness” eller annat trams som du brukar hitta på hälsomässor. Det här är från en artikel som handlar om något sjukt som hände i Kanada nu i helgen.

Jag har försökt summera allt i bilderna här men i korthet så var det ett par som inte tog sitt sjuka barn till doktorn utan istället skulle de bota barnet med sina egna påhittade idéer.

Barnet dog och föräldrarna blev dömda för det och satt några månade i fängelse.

När pappan släppts från fängelse så har han dock fortsatt fått föreläsa på lite olika events och nu skulle han då vara med i en större mässa tills det blåste upp en ordentlig storm i sociala medier och sponsorer till mässan började dra sig ur.

När journalister sen frågar arrangörerna varför den här mannen som orsakat sitt egets barn död blev inbjuden som en av deras huvudtalare så svarar de att de inte kände till hans bakgrund. Det enda de visste var att han brukade dra mycket publik.

Med andra ord skiter man i substansen i innehållet så länge det går att sälja till någon stackare. Jag har varit på ett antal mässor av den här typen i Sverige och det är precis samma trams där.

Något som för övrigt också gäller i princip alla tidningar och magasin som anspelar på ”Wellness”, ”hälsa” och liknande. Av någon anledning verkar de oftast vara riktade mot kvinnor 35+.
.
Citatet i första bilden är från en artikel i Edmonton Journal, skriven av Paula Simons. http://edmontonjournal.com/opinion/columnists/paula-simons-the-wellness-game-isnt-medicine-its-show-biz/

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *