Det här med anekdoter som bevis…

Det är så klart fine att tro på saker om man verkligen vill det. Vi har alla grejer vi i princip bara inbillar oss är sanna. Det är så vi människor fungerar.

Men det här är också någonting som utnyttjas enormt mycket för att skrämma upp eller ge falska förhoppningae till människor för att sedan sälja något till dem.

Det spelar faktiskt ingen roll alls hur många anekdoter som någon slänger upp i sin instastory om hur fantastiskt deras råd fungerar för diverse krämpor.

För alla tokiga idéer du någonsin kan tänka dig har dessa anekdoter. Nästa gång du ser något som just du tycker låter riktigt tokigt så googla och du kommer finna 🤷‍♂️🙂.

Sen nästa gång du hör något som du aldrig har hört förut från de där personerna som du identifierar dig med eller som passar perfekt med din personlighet i övrigt så tänk precis likadant.

Är bara kött grejen för att det finns bra bevis för det eller är det för att det är det man ”ska gilla” när man är man, lyssnar på Joe Rogan, är intresserad av cryptovalutor och är irriterad på att folk inte förstår att det finns genetiska skillnader mellan människor?

Eller om du är livrädd för gluten för att det är det man ska vara när man är kvinna med bättre finanser än de flesta, gillar att lägga upp fina ljusa bilder på Instagram, tycker om det mesta som berör ”wellness” och älskar yoga?

Löjliga stereotyper jag vet. Men vi vet alla att det är en överrepresentation av olika tro kring dieter/hälsa inom olika sociala kretsat. Sen skrattar de åt anekdoterna från den andra gruppen medan de älskar att höra det samma från deras grupp 🤷‍♂️

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *