Jacob Gudiol är nominerad till Stora Träningspriset i friskispressen
Faktarutan från Friskispressen hemsida med motiveringen till nomineringen

För några dagar sen fick jag senaste numret av Friskispressen i min brevlåda och i detta numret var där en väldigt glad överraskning. Jag (Jacob) är en av fyra personer som är nominerade till stora träningspriset. Faktarutan om mig som fanns med i deras tidning kan du se här till vänster och följer du länken kan du läsa lite mer om priset. Friskispressen är en av de största träningstidningarna i Sverige med över 270 000 läsare varje månad. Jag får även tidningarna från några andra gym och jag anser att Friskispressen är den som brukar innehålla bäst artiklar vilket jag även skrivit tidigare. Så det är väldigt kul att vara nominerad.
De andra tre nominerade är Michail Tonkonogi, Blossom Tainton Lindquist och Babben Larsson. Det går inte att rösta på vem man tycker ska vinna utan det är en jury som avgör vinnaren men jag kände ändå att jag ville lägga upp det här och tacka alla er som läser det jag och Nicklas skriver här regelbundet och även sprider det vi skriver på forum, bloggar, via mejl mm.

Om Traningslara.se – historia och framtid

Det var en längesen vi skrev något inlägg där vi berättade om hur det går här på sidan så jag tänkte att jag skulle passa på att skriva lite statistik över hur sidan växt genom åren med. Förra gången jag skrev detta hade jag, Nicklas och Joel (som också var aktiv då) precis fått totalt 1000 kommentarer, 1000 kommentarer!! (lite historia och statistik). Nu är det faktiskt så passande att vi idag är uppe i nästan 10000 kommentarer även om det helt korrekta värdet är 9762 🙂
Antalet besökare låg i slutet på 2009 omkring ungefär 6 000 i veckan medan vi numera ligger omkring 20000-25000 unika besökare och vi ser med spänning fram emot höst och vinter då vi normal får ett ganska stort uppsving av läsare. Tyvärr har vi inte besökarstatistik från när sidan startades upp men från 2010 och framåt har vi totalt haft över 4 500 000 sidvisningar här på Traningslara.se!!
Sedan jag (Jacob) startade bloggen för nästan precis fyra år sedan har vi tillsammans hunnit publicera över 500 inlägg där medellängden på varje inlägg ligger någonstans kring 1500 ord. Så om du är ny på sidan har du en del att läsa 🙂
De regelbundna besökarna har säkert märkt att antalet inlägg har minskat de senaste månaderna. Varje inlägg jag skriver här på bloggen tar vanligen minst 7-8 timmar. Ofta klart längre än så när jag ger mig på ett helt ämne istället för att berätta om en studie. Detta är tid som jag haft väldigt ont om då jag dels har ett ”vanligt” jobb som sjukgymnast och dessutom arbetar i Helsingborgs IF på kvällar samtidigt som jag också försöker träna själv. Nicklas har istället en väldig massa att göra i form av studier och forskande. Han har inte skrivit det här men numera håller han faktiskt på att doktorera just nu.
Hur som helst så behöver ni inte oroa er för att sidan ska dö ut. Det kommer inlägg så fort det finns lite tid över. Under tiden svarar vi givetvis fortfarande på alla kommentarer. Vill du läsa lite kortare texter lite mer regelbundet får du gärna besöka min egna blogg, Träna styrka!. Det här väldigt intressanta ämnet skrev jag till exempel om igår:

Mitt senaste inlägg på Träna Styrka handlar om varför kvaliten är viktigare än makronutrienterna
Mitt senaste inlägg på Träna Styrka handlar om varför kvalitén på de råvaror du äter är viktigare än mängden kolhydrater, fett och protein i kosten.

Du får också jättegärna följa mig på Twitter där jag tipsar om intressanta artiklar och studier kring träning och kost som jag hittar.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

9 svar på “Jacob är nominerad till Friskispressens stora träningspris”
 1. Vad kul! Angående hemsidan, jag registrerade mig för att få de senaste inläggen skickat till min e-mail men det verkar inte riktigt fungera.

 2. Det du och Nicklas gör förtjänar mycket större priser än så! Önskar att du tar hem priset!

 3. Verkligen kul att höra att det går bra för dig och för sidan, men framförallt: Stort grattis till nomineringen! Mycket välförtjänt om någon frågar mig. 😉

 4. Har alltid varit mycket imponerad över kombinationen av både kvantitet och kvalité av texterna här. Jag har långt ifrån läst allt men ni har skapat en starkt varumärke som man kan lita på, det är guld värt! Stort grattis, Jacob, hoppas verkligen att du får priset!

 5. Nice, gött och se ditt namn bland de andra! Annars, fortsätt, det är guld att det är någon som kan, vill och orkar argumentera som du 😉

 6. Tack så mycket alla.

  Andreas:
  Vad kul! Angående hemsidan, jag registrerade mig för att få de senaste inläggen skickat till min e-mail men det verkar inte riktigt fungera.

  Hej Andreas!
  Uppdateringen via mejl har en liten fördröjning då den går via RSS. Jag tittade på inställningarna och de var korrekta. Jag såg även din mejl där och den stämde med den du har angett här. Så jag antar att du har fått detta inlägg via mejlen nu (möjligen bland skräppost?)? Om inte får du gärna säga till igen så ska jag titta på det mer grundligt.

 7. Jacob Gudiol:
  Tack så mycket alla.
  Hej Andreas!
  Uppdateringen via mejl har en liten fördröjning då den går via RSS. Jag tittade på inställningarna och de var korrekta. Jag såg även din mejl där och den stämde med den du har angett här. Så jag antar att du har fått detta inlägg via mejlen nu (möjligen bland skräppost?)? Om inte får du gärna säga till igen så ska jag titta på det mer grundligt.

  Hej! Ja jag har fått det nu. Tack för svaret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *