Vi trampade tydligen någon på tårna i senaste avsnittet av @tyngretraningssnack. Det påstås att Wille sa det du kan läsa som ”citat” i videon ovan 🤷‍♂️.

Lyssna och se om du håller med. Jag tycker att Åsa Wikforss summerar det hela bra i bild 3.

Den här Monika säljer utbildningar med ”certifiering” för hur du tränar kvinnor i klimakteriet och hon blev väl irriterad när vi sa att de kan träna efter samma träningsprinciper som alla andra.

Vi har för övrigt bett Monika att påpeka om det var några fel i det vi sa via messenger men då svarade hon att det inte fanns några fel ”i vetenskaplig bemärkelse” 🤷‍♂️.

I hennes story skriver hon dock att det är för att vi säger att vi ”inte vet vad som skulle kunna tänkas vara annorlunda i övergångsåldern…” (se bild 4).

Det här är också ett försök till att försöka lura hennes följare att vi har sagt något vi inte har sagt.

Det vi diskuterar är generella förändringar som ska källa för alla i klimakteriet. Alltså om de helt plötsligt skulle behöva träna 50% mindre eller att några specifika övningar skulle bli mycket viktigare osv. Alltså med utgångspunkt i frågan vi fick som du kan höra i bild 1.

Här säger vi att vi inte kan tänka oss något som borde gälla rent generellt. Vi säger däremot också att du givetvis ska anpassa träningen efter vem det är som tränar. Det gäller alltid och är inte unikt här, som vi påpekat.

Vi blir med andra ord anklagade för att ha sagt saker vi inte har sagt och detta framförs på en plats där vi inte kan svara, dvs instastory. Ett klassiskt knep från personer som mer försöker sig på att dreva eller få det att låta som att de har rätt när de vet att de har fel och det skulle uppdagas om båda sidorna blivit hörda.

Det här med att tillskriva någon en åsikt de inte har och sedan ”bemöta” eller kritisera den kallas halmgubbe. Med en halmgubbe är det enkelt att få det att låta som att man har helt rätt så länge som ens följare bara får höra den ena sidan. Och så blir det ju när hon kör instastory 😉.

Hon svarade i alla fall i kommentarsfältet på Instagram till slut. Det svaret och min replik kan du se i bild 5-10 👍

Se inlägget på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *