Lösningen när ingen tar ens dåliga teorier på allvar. Man startare en egen ”vetenskaplig” tidskrift.

Det kanske låter som ett dåligt skämt men det är precis vad alla ”experter” inom LCHF precis har gjort. Bara man tittar på vilka som tillhör deras ”editorial board” och läser vad de själva skriver att tidskriften ska handla om så inser man vilket skämt det här kommer att bli.

Du behöver inte läsa en enda artikel i den här tidskriften utan jag kan berätta för dig vad allting de någonsin kommer publicera kommer att handla om. Det kommer bara vara grejer som går emot ”etablissemanget” som samtidigt hjälper författarna att bli mer kända.

Dagens kostråd är orsaken till att alla är feta. Insulin styr allting. LCHF är lösningen på alla problem.

För nöjes skull kan du korsa listan med de som är med och sköter den här tidskriften med alla ”världsberömda experter” enligt kostdoktorn.se. Du kommer att se en väldigt stor överlappning.

Tycker du att det är konstigt att dessa experter ska behöva en egen tidskrift istället för alla som redan finns om de nu är världsberömda experter. Svaret på varför det är så är helt enkelt för att deras ”fakta” oftast inte är särskilt bra underbyggd.

Men nu när man har en egen tidskrift med open access så behöver man ju inte egentligen övertyga andra forskare innan man får något publicerat och sen kan man skriva övertygande blogginlägg och böcker om det här istället. Snabbare väg till berömmelse och pengar.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *