Det är många som taggar mig angående den här artikeln och liknande artiklar i SvD Perfect Guide, Expressen osv.

Det här är sant. Det finns människor som får allergiska reaktioner av träning. För många handlar det om någon kombination av ett visst livsmedel och träning.

Så de tål att äta livsmedlet för sig själv och de tål träning för sig själv men när de kombineras så kan det bli illa. För vissa andra kan det ske ibland vid viss typ av träning i en viss miljö och sen sker det inte i någon annan. Knepigt helt enkelt.

Lyckligtvis är det väldigt få som har detta problem. Det är så ovanligt så man inte ens är säker på hur ovanligt det är men uppskattningsvis omkring 0,02-0,04 procent av befolkningen. Så vi snackar alltså 2-4 stycken på 10 000 personer.

Så det här är mest relevant för läkare att känna till. Sannolikheten att du ska råka ut för det här är alltså extremt liten och det är inte ens troligt att du kommer träffa någon med problemet.

När det gäller Aftonbladets artikel och påståendet att allting började med en tråd på reddit så är det trams. Man har känt till det här sen tidigt 80-tal i alla fall.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *