Hur mycket vikt eller fettmassa kan man tappa maximalt på en vecka?

Jag är ibland inne på VoFs grupp här på facebook och kommenterar och idag var där en fråga om hur mycket vikt alt. fettmassa som man kan tappa på en vecka och jag tänkte att mitt svar nog kan intressera en del här med.

”När det gäller frågan så är det stor skillnad mellan kroppsvikt och fettmassa. När det gäller kroppsvikt så är nog rekordet från biggest loser där man sett 17,9 kg på en vecka.

När det gäller fettmassa så känner jag inte till någon ordentlig siffra när det gäller maximal viktnedgång. Det finns en siffra på att man maximalt kan tappa 70 kcal per kilo kroppsfett och dag. Den är tagen från en studie som uppskattar ganska grovt. Så det är som bäst ett grovt riktmärke (1).

Siffran 70 kcal som nämns ovan underskattar troligen kapaciteten lite. I genomsnitt går till exempel biggest loser deltagarna ner 0,32 kg fettmassa per dag. Det kan man nog se som nära toppvärdet då de dels har väldigt mycket fettmassa att göra av med från början och de gör det väldigt extremt. Räknar man på det hela så blir värdet 0,32 kg fettmassa per dag något högre än 70 kcal per kilo kroppsfett.

Slutligen så går man efter ett tag inte ner 0,5 kg I veckan bara för att man äter på 500 kcal mindre varje dag http://traningslara.se/energibalans-ar-inte-sa-enkelt-som-manga-verkar-tro/”

Se inlägget på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *