Jag har inte velat säga något men det börjar gå överstyr. Den här hetsen att vi alla ska äta en massa godsaker och sitta och mysa i soffan hela tiden får mig att må dåligt över att jag inte vill bli överviktig och gillar att rör på mig.
Folk får gärna äta skitmat och lata sig men måste de hela tiden påminna oss om det på facebook och andra sociala medier. Här under är bara ett axplock av alla de bilder som jag har blivit utsatt för de senaste två dagarna.
Två semlorKaffe och chokladGlass med apelsinChoklad stänger med lakritsÖl på fredagOch ja, om ni inte redan förstått det så är jag otroligt ironisk just nu. Men hela diskussionen kring hälsohets i sociala medier är fullständigt absurd. Om du inte orkar med att någon berättar om sin träning eller lägger upp bilder på nyttig mat på facebook, instagram, blogg eller någon annan form av social media så ignorera personen. Alla dessa medier ger dig möjlighet att ignorera dessa personer.
Personligen lägger jag i princip aldrig upp bilder på varken mat eller träning på mina personliga konton på dessa sidor men jag struntar totalt i vilken typ av bilder mina vänner lägger upp. Jag har gillat flera av bilderna här ovanför för jag är säker på att den personen hade en trevlig stund. Och jag gillar många träningsbilder på facebook av precis samma orsak. Min vän har haft gjort något som han/hon tycker om. I båda fallen är det alltså trevligt, oavsett om jag skulle vilja göra det själv eller inte.
Det folk borde bli irriterade och arga på är bilder i media som är redigerade och överdriva och ger bilder av en verklighet som inte finns. Inte vänner som har gjort något de tycker om, oavsett vad det var.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

8 svar på “Dags att göra uppror mot ”ät dig fet hetsen”?”
  1. Kan inte annat än att hålla med!
    Visserligen några dagar gammal men berör lite samma ämne http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2262324 .. Tycker det är trist att hon till vänster måste vara så negativt inställd till ”uppmuntran till träning”. Är väll inte världens undergång om arbetsgivaren vill uppmuntra till att folk ska bära stegräknare för att ev. bli mer aktiv.. Eller?!

  2. Haha, fick först lite hjärtsnörp för jag trodde att du (som annars är så otroligt vettig och balanserad) hade tappat det helt. Tack för inlägget. Jag uppskattar när mina vänner njuter av både mat och träning och tänker fortsätta göra samma sak själv.

  3. Jag kommer att tänka på ”Lätta dagar ska vara lätta och de tuffa ska vara tuffa” och hur jag tycker att det är en vettig inställning till mat. Jag äääälskar finbageriets lyxsemlor; nybakade med fin mandelmassa och ett berg av färsk grädde (42 kr/st!). Men till lunch samma dag kanske jag ätit grillat kycklingbröst med bönsallad, avocado och balsamvinäger – ren och nyttig god mat. Det är vad jag kallar balans. Däremot äter jag mycket sällan skitmat från mittfåran, som pasta med sås, köpedressing, lightläsk och lösgodis.

  4. Haha. Va korkad jag känner mig… Hann precis tänka ”han kan ju inte mena allvar” innan ironikommentaren dök upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *