Jag läste precis i dagens Helsingborgs Dagblad att Anja Pärson ska sluta efter denna veckans tävling.
En fantastisk karriär som tar sitt slut. Jag har faktiskt undrat i många år hur länge hon skulle kunna fortsätta träna och tävla på den höga nivån hon är med alla de skador som hon haft. Anja skriver också på sin egna hemsida att det främst är knäproblem som gör att hon nu ska sluta tävla.
Hennes prestation i Vancouver tycker jag var helt enorm.

Knäskador är väldigt hindrande för idrottare och det är i princip aldrig att ett knä blir fullt bra igen efter en allvarlig skada. Ibland kommer idrottaren tillbaka till samma nivå som tidigare men det är inte utan ett knä som smärtar då och då. Jag har själv spelat fotboll med ett antal äldre spelare som även om de fortfarande kunde prestera på hög nivå också fick lida för det. Ispåsar efter varje träning och en haltande gång efter matcher var standarden.

Anja Pärson visar tekniken vid frontböj
Anja Pärson visar tekniken vid frontböj.

Nu vet jag inte så värst exakt hur allvarliga just hennes skador varit men hon genomgick ju en operation redan 2006. Att Anja har lyckats hålla igång så länge som gjort tycker jag visar på en väldig mental styrka, vilja och även kärlek för sporten hon sysslat med.
Hoppas det går bra för Anja även i fortsättningen och om någonsin åker runt och håller föreläsningar om sin karriär så kommer jag garanterat att gå och lyssna om jag kan.

Fler nyhetsartiklar om Anjas beslut

Anja Pärson tränade garanterat en hel del styrketräning under sin karriär. Jag hittade den här artikeln som tar upp lite kring det där Anja också går igenom tekniken vid några övningar, Anja Pärson tränar benmusklerna


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Ett svar på ”Anja Pärson lägger av”
  1. Skulle vara kul att se Anja i en styrkelyftstävling. Tror hon skulle knäcka de flesta i knäböj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *