Tyngre Rubriker

För nästan precis ett år sen startade jag tillsammans med William Walkeaoja upp podcasten Tyngre Träningssnack där vi går på djupet inom olika ämnen som berör träning, hälsa och kost. Den podden har blivit väldigt populär med över 1 miljon nerladdningar under det första året och lite drygt 130 000 nerladdningar i månaden just nu.
Idag släppte jag och Wille ytterligare en podd där vi tar hjälp av Caroline Mellberg, Linda Cronberg och Jacob Papinniemi . Namnet på den här podden är Tyngre Rubriker och målet är att vi varje vecka ska ta upp de största rubrikerna i media från föregående vecka. Vi gör helt enkelt en djupdykning och berättar vad det är som står bakom rubrikerna samtidigt som vi försöker att ge ett litet större kontext till rubrikerna som varit.
Då det var premiärdag idag så släppte vi två avsnitt. Det första avsnittet spelade vi in föregående vecka och det andra avsnittet handlar om rubrikerna som var nu i veckan.
I första avsnittet fokuserade vi på rubrikerna kring att snus var lika farligt som rökning, att kvinnor kan periodisera sin träning efter sin menscykel för att få bättre resultat och att ett sekret från kackerlackor skulle vara det nästa supertillskottet.
I andra avsnittet tittade vi djupare på rubrikerna kring att choklad skulle vara bra som frukost, att risken för glutenintolerans (celiaki) är större om barn äter mycket gluten och att en studie köpt av sockerindustrin på 60-talet skulle ha påverkat vetenskapen i hela 50 år framåt.
Du hittar båda avsnitten för lyssning direkt på Tyngres hemsida och där finns även information om hur du kan ladda ner filerna som mp3 om du föredrar det. Givetvis hittar du även avsnitten via de vanliga podcastapplikationerna som finns på marknaden. Förhoppningsvis dyker podden även snart upp på Spotify likt Tyngre Träningssnack.

3 svar på “Ny podcast som kommenterar de största rubrikerna varje vecka”
  1. Kul! Märkte dock att länken till RSS-flödet pekade till ”Linus och hans Tyngre Vänner” istället. Dock väldigt glad för att ni inte gör det krångligt att hitta RSS-flödet eller inte har något 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *