För skojs skull. Byt ut urin mot kombucha eller kanske ingefära 😉. Det blir precis samma grej inte sant?

Någon påstår sig ha blivit frisk från en massa sjukdomar, de påstås att det är gammal ”kunskap” sen tusentals år, man måste prova innan man uttalar sig, det hjälper mot i princip allting osv.

Det är samma historia som går om och om igen på repeat.

Vill du skapa riktigt ”bra” pseudovetenskap så blandar du det tillsammans med det som är hett inom den faktiska vetenskapen just nu. Så idag så påstås allting verka via tarmfloran.

Det spelar ingen roll om det finns faktiska bevis. Det steget kan du lätt hoppa över.

Du säger bara att tarmfloran är väldigt viktig. Sen ger du lite exempel på studier på möss eller berättar om korrelationsstudier som att de visade på orsakssamband.

Efter det hoppar du direkt till anekdoterna, kanske drar några påhittade historier om vad hipokrates sagt eller vad som påstås vara tusenårig kunskap och så kryddar du allting med din personliga anekdot.

För du mår själv givetvis helt fantastiskt just nu. Tidigare var du sjuk, trött, ledsen, sliten osv och nu är du typ en supermänniska som alltid är glad (i alla fall när du lägger upp bilder på sociala medier).

Sen om 5 år så har du hittat på något nytt och hör och häpna, du mår nu ännu bättre!! Jag vet, det låter sjukt att man går från att mår helt perfekt till att må ännu bättre men det går.

Kanske har du till exempel upptäckt periodisk fasta? Eller så har du något te, kosttillskott, probiotika eller kanske en speciell typ av kudde som du vill tjäna pengar på? Bara säg att du mår så otroligt bra tillsammans med ”Det funkar för mig!” 💪

Att du inte levererat någon typ av bevis glömmer dina följare snabbt bort. För de vill ju bara vara så glada, lyckliga och besvärsfria som du… #trevlighelg

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *