Kontroverserna kring studien med bla. Jacob Wilson fortsätter. Om du läser det jag skriver ganska regelbundet och lyssna på @tyngretraningssnack så har du inte missat det här.

Kort och gott är det en forskare som under en längre tid publicerat resultat där alla kosttillskott eller dieter han har testat har gett fantastiska resultat. Bättre än doping.

Det här tillsammans med rykten kring fusk och att de han använt i studien har använt steroider har gjort att forskarna inte längre tas på allvar i forskarvärlden men tyvärr finns ju studierna kvar där ute.

Nu har ett gäng med framstående forskare och personer inom styrketräningsvärlden skrivit in ett andra brev till en tidskrift för att be om förklaring till resultaten i en studie samt mer information om utförandet.

Detta har de även gjort en gång tidigare men svaret de fick då var inte tillfredsställande. Det här är anmärkningsvärt och trots att det publiceras extremt mycket studier numera så sker det här väldigt sällan.

Sista citatet nere till höger är avslutningen på det nya brevet till tidskriften.

Ps. En av forskarna bakom den här studien har nyligen presenterats som expert hos kostdoktorn. Det verkar vara där man hamnar när få andra tar en seriöst längre.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *