För bara några dagar sedan blev semaglutide, fetmamedicinen som används här, godkänd som behandling vid hjärt och kärlsjukdom i USA då den visat sig öka chanserna att människor lever längre.

I dagarna släpptes också preliminära resultat för fetmamedicinen hos personer med knäartros. Man såg en tydlig förbättring jämfört med placebogruppen.

Knäartros är otroligt vanligt och man uppskattar att ungefär 1/4 av befolkningen över 40 år besväras av artros i knäna i olika grad.

Normalt sett när någon påstår att en medicin, ett tillskott eller ett livsmedel ska ha en mängd positiva effekter på en rad olika saker så är det trams.

För de här medicinerna så kommer dock de fortsatta positiva resultaten fortsätta att komma. För fetma är helt enkelt både något som orsakar många olika problem och något som gör att redan förekommande problem blir värre. Spännande utveckling.

De här resultaten är från en fas 3 studie som ännu inte är publicerad. Hela studien lär publiceras inom kort. Sen blir det troligen godkänt som behandling där med.

Se inlägget på Instagram

Uppskattade du den här artikeln?

Allt som jag skriver på den här sidan och mina sociala medier är gratis för alla, men tar så klart av min tid. Så om du uppskattar det jag gör så kan du stödja mig lite så jag kan lägga mer tid på att skriva och dela intressanta saker genom att bli medlem på min Patreon.

Glöm inte att också följa mig på Sociala medier. För närvarande är jag mest aktiv på Mastodon, Instagram. Facebook och Twitter.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Ett svar på ”Fetmamediciner hjälper vid knäartros hos personer som även har fetma”
  1. Bra för dom som behöver, men ska vara med Läkares hjälp, annars blir det nog bara som ekorrhjul, runt och runt. Det vi behöver är satning på Friskvård, motion av staten:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *