5 svar på “De 50 senaste kommentarerna”
 1. Hej Jacob
  Vet inte om jag kommenterar denna fråga på rätt plats men tänkte ge det ett försök iallafall. Jag är 18 år relativt vältränad och har alltid haft problemet med att få mina magrutor synliga. Om man drar ner lite av magen sticker direkt ett pack fram problemet är att jag inte hittat ett sätt att bli av med det där lilla extra som jag drar ner. Har en crosstrainer hemma och min fråga är om man nu kör effektivt på den bränner man underhudsfettet då så att magrutorna blir tydligare + en styrketräning. Och att jag gör av med mer kalorier än vad jag får i mig. Och har du nått speciellt crosstrainer pass mer åt intervall hållet?

 2. Hej Jocob.
  Jag har en son som är 14år han spelar fotboll.
  Vi har alltid fått höra att man absolut inte skall styrketräna med vikter förens man är färdig vuxen därför var det en fröjd när jag hittade din artikel om ”Unga idrottare som styrketränar presterar bättre”.
  Jag har själv styrketränat mycket som ung samtidigt som jag spelade hockey och tränar styrka fortfarande.
  Jag tränar typ 3-4x8rep men om jag förstår dig rätt så skall en fotbollsspelare träna lite annorlunda för att inte få stora muskler. Han skall köra typ 3×20 rep på tex bencurl eller knäböj stämmer det?
  I hans lag tränar dom mycket styrka så som plankan, upphopp mm men ingen riktig styrketräning med vikter.
  Vilka övningar med vikter föreslår du för att bli en bättre och snabbare fotbollsspelare.
  Du får gärna beskriva utförandet av dem också.
  Du kan svara direkt till mig eller via forumet
  Tack//Patrik

 3. Jag har en hög puls runt 90.100 och är 17år. Är det ett dåligt tecken?? Har varit hos läkare och allt var bra, men brukar känna lite smärta när jag tränar. Jag tränar ju, ska jag träna ännu hårdare då??? Hur pass hårt ska man behöva träna?? Eller behöver det inte vara ett tecken på dålig kondition utan jag har bara en sådan puls?
  Snälla svara! 🙂

 4. Intressant diskussion.
  Ett mynt har alltid två sidor även denna diskussion.
  Forskning kan vridas och vändas, ofta beroende på vem som gör den och vem som kan tjäna på den. Forskningens tidigare resultat kommer säkerligen förändras ganska radikalt i det rasande tempo världen förändras i, likaså människan.
  Jag läser gärna forskning men man måste vara väldigt selektiv. Sen vilken sida som har rätt …
  Här är ett praktexemplar på forskning som kan tyckas vara fuffens och där man har lagt fram felaktiga resultat men ändå fått läkemedlet godkänt.
  http://www.cbsnews.com/news/inside-60-minutes-placebo-story/
  När det gäller mjölk och kost, brukar jag ta fram Paul Pitchfords bok ”healing with whole Foods”. Han blandar den österländska kostläran med modern. Fascinerande bok.
  Jag har haft flertalet klienter genom åren där slembildning varit ett markant problem, bieffekter som astma, allergi och dylikt har uppstått. En grund är att sluta med mjölk, yoghurt och framförallt ost och klienterna blir avsevärt mycket bättre inom 2-3 veckor. Sen har vi alla olika ursprung, ålder, åkommor som också spelar in i förloppet och vi alla är olika/individer och kan därför fungera annorlunda i forskning eller diverse behandlingar.
  Avslutningsvis: Jakob du skriver en del om hur vi påverkas av det vi stoppar i oss, får i oss. Vaccin har börjat komma upp på tapeten. Något du vågar dig på ?

 5. Hej Jacob,
  Har en fru som skall köra igång med träningen ordentligt efter födsel och vill äta kreatin men ammar fortfarande. Har inte hittat någon konkret info om kreatin och amning, vet du om det finns några oönskade effekter av denna kombination?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *