Den senaste definitionen av LCHF som jag stötte på precis 😂😂. Det här är alltså inte från random person på internet utan en av de större förespråkarna, sett till antalet följare och framträdande i media.

Snacka om att försöka snurra till det så att allting som visar sig vara bra är LCHF och allting annat är typ kostråd eller ”vanlig mat”. För övrigt ett väldigt förvirrat inlägg som jag tog den här definitionen av LCHF på. Det verkar som att många LCHF-are som reagerat på dagens tidningsrubriker har hängt upp sig på att det var ett fiktivt fall med en 8 årig pojke som man tar upp.

Att det är ett fiktivt fall beror givetvis på att man inom sjukvården inte får lov att lämna ut information om verkliga fall. Det är sekretess. På grund av det här så får man givetvis skriva ihop ett fiktivt fall som man baserar på verkliga händelser. I just det här fallet har jag förstått att man baserat fallet på flera verkliga situationer.

Läkare skriver givetvis inte ihop de här fiktiva fallen för att det är kul att skrämma upp folk. De gör det istället för att man ska ha någonting att kunna diskutera kring inom professionen och också för att kunna ge vanliga människor exempel på hur det skulle kunna vara.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *