Marshmallowtestet är ett av de mest kända testen för självkontroll och barn som presterar bra på testet klarar sig i genomsnitt lite bättre i livet ur många aspekter, bland annat när det gäller övervikt/fetma. Det är inget bra mått på självkontroll och det förutsäger bara en liten del men det är populärt ändå. Troligen för att det är kul att titta på barnen.

Bilderna visar hur barn presterar på detta test idag jämfört med förr. Översta bilden är alla studier man kunnat hitta och nedre är samma fast med de tre första studierna exkluderande.

Som du kan se har ingenting märkbart hänt med barn/ungdomars självkontroll. Att barn och ungdomar har sämre självkontroll idag är en väldigt seglivad myt som nog aldrig kommer att försvinna.

Den äldre generationen som intalar sig själva att de minsann hade bättre disciplin när de var unga. Att det kan vara så att unga idag utsätts för enormt många fler lockelser verkar få fundera kring.

Men det är där problemet ligger. Det är inte att folk har dålig självkontroll utan att världen idag ställer enormt mycket större krav på människors självkontroll. Det är liksom inga problem att inte dricka läsk och äta pizza när du i princip aldrig får se det, inte kan få tag på det särskilt ofta och det är dyrt när du väl kan få tag på det.

Bilderna är från artikeln American Kids Will Wait 9 Minutes For a Second Marshmallow, Same As Always som är klart läsvärd.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *