Sötningsmedel och cancer – det är svårstuderat men inget talar för någon riskökning

Publicerat den Inga kommentarer till Sötningsmedel och cancer – det är svårstuderat men inget talar för någon riskökning

I veckans Hälsoveckan by Tyngre börjar vi med att diskutera ett granskande reportage i Magasinet Filter kring självtester av tarmfloran. Artikeln går på ett bra sätt igenom utvecklingen kring hypen runt tarmfloran som finns idag. Den förklarar också på ett bra sätt varför det idag inte finns någon nytta med de här självtesterna för individer. Artikeln är tyvärr låst för alla utom prenumeranter. Men Filter har även en podcast där du kan höra lite om hur granskningen gått till från journalisten Madelene Pollnow.

Efter det diskuteras en större studie på om D-vitamin tillskott till personer med låga nivåer i blodet kan påverka dessa personers risk att få covid-19 alternativt minska risken för att de ska få mer allvarlig sjukdom i fall det ändå smittas.

Till sist diskuterar vi återigen sötningsmedel. Den här gången är det dock en endaste observationsstudie som i veckorna fått lite rubriker. Dessa då resultatet visade på en korrelation mellan sötningsmedel och ökad risk för cancer.

Se inlägget på Instagram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *