Sian Welch & Wendy Ingraham – The Crawl – 1997

Triathleterna Sian Welch och Wendy Ingraham kämpar om fjärde platsen på Iron Man Hawai. De är ungefär 45 meter från mållinjen när de nästan samtidigt får extrem kramp. Trots detta försöker båda ta sig i mål, och slutkampen på mållinjen är helt galen. 34-åriga Ingramham sa senare i en intervju i tidningen Sports Medicine Australia att; ”det kändes  som om någon hade tagit ett baseballträ och slagit mig på benen”. Det ska påpekas att båda kunde fortsätta sina karriärer som thriathlonatleter utan några bestående men.

För er som är intresserade av vätskeintag kring träning och undrar varför man får kramp rekommenderar jag Jacobs inlägg ”Varför får man kramp i samband med träning?”  och den utmärkta serien om ”Vätskeintag kring träning”.

/Joel

1 thought on “Sian Welch & Wendy Ingraham – The Crawl – 1997

  1. Har alltid varit lite fascinerad av triatleter, hade själv en som förbild när jag var simmare i mina yngre dagar.
    Jag minns att jag satt med häpnad iakttagande Örjan sandler i simbassängen, han simmade när jag hade idrott på skolan, och när jag senare kom tillbaka för simträningen flera timmar senare kliver han upp ur bassängen, för att sedan bege sig ut och springa. Det krävs vilja för detta, mer än jag fattar antagligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *