Om protein vid styrketräning – Föreläsning av Jacob Gudiol

Innan sommaren hade Tyngre två kostdagar där det var flera intressanta föreläsningar relaterat till kost och träning. Förutom att jag medverkade så var det även Nicklas Neuman, Ola Wallengren, Anki Sundin och Jacob Papinniemi.

Föreläsarna under Tyngres Kostdag
Föreläsarna under Tyngres Kostdag

Nicklas känner du igen här från sidan om du varit med från början. Jag bjöd in honom som skribent här på sidan 2009 och i flera år så skrev han regelbundet artiklar. Numera är han disputerad inom kostvetenskap och forskar på Uppsala Universitet. Han hjälper fortfarande till en del här på sidan, mestadels i bakgrunden dock. Alla hans artiklar kan du läsa här.

Nicklas under hans föreläsning i Göteborg
Nicklas under hans föreläsning i Göteborg

Ola Wallengren är disputerad dietist och är en känd profil inom styrketräningsvärlden i Sverige. Han har till exempel skrivit för Body Magazine i många år.

Anki Sundin är utbildad nutritionist/näringsfysiolog och precis som Ola har hon varit en framstående person i många år nu. Det var även Anki som hjälpte mig och Nicklas att ge ut vår bok Forma Kroppen.

Jacob Papinniemi känner du som lyssnar på Tyngre Rubriker garanterat till väl då han är en i panelen. Papinniemi var endast med under kostdagen i Stockholm.

Jag skulle medverka vid båda två och hålla en presentation kring protein och styrketräning men tyvärr blev jag sjuk i samband med dagen i Stockholm så jag fick stanna hemma.

Då vi hade flera hundra betalande som hade räknat med att även få se min föreläsning för pengarna så beslöt vi oss för att filma min föreläsning när jag sedan höll den under kostdagen i Göteborg och för några dagar sedan så la Tyngre ut den föreläsningen på sin youtubekanal.

Här under kan du se den i sin helhet. Den första halvan handlar om saker som spelar roll och saker som vi mer eller mindre vet stämmer. Den andra halvan är mer jag som spekulerar lite ytterligare.

Ljudet är av någon anledning mycket sämre när jag tittar på min mobil jämfört med när jag tittar på dator eller tv. Så har du problem med att höra på mobilen så vet du lösningen. Min dialekt är det dock ingenting som det går att göra någonting åt.

Förhoppningsvis är bilden tydlig nog för att det ska gå att se alla referenserna som finns med. Om inte så är det bara att skriva en kommentar här under så svarar jag inom någon dag med en länk till artikeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *