Nytt utbildningstillfälle för tränare

Det är dags för ännu ett utbildningstillfälle för PT-academys utbildningar snart. Jag håller i några timmar  träningsfysiologi och lite om hur man hittar bra information, främst på internet. Inne på gymmet visar jag på några enkla tester man kan använda sig av för att försöka klura ut om ett dåligt övningsutförande beror på stela leder, stela muskler eller dålig koordination. Jag hjälper av till under de praktiska momenten när Andreaz ger tips på övningar.

Andra föreläsare på utbildningen är främst nutritionisten Anki Sundin som är väldigt duktig på allt som har med kost och träning att göra. Hon har bland annat skrivit den nyutgivna boken Idrottarens Kostbok för SISU. Ni kan hitta flera intressanta texter av Anki och mer information om henne på hennes hemsida och hennes blogg.

Andreaz Engström hjälper till

Nytt för den här omgången är att Malin Pegenius inte längre är med och istället är det Andreaz Engström som berättar om sin träning och kost samt håller i vissa av de praktiska delarna tillsammans med mig. Andreaz har bland annat vunnit nordiska mästerskapen i bodybuilding och har en väldigt populär blogg kallad No Sugar Added där man kan läsa om hans träning, tävlingar och liv.

Om utbildningen

Andreaz Engström
Andreaz Engström håller i flera praktiska bitar och berättar om sin kost och träning under utbildningen. Foto: Marcus Syvertsen

NGruppen PT Academy B & F-utbildning är en 6 dagar lång fördjupningsutbildning för dig som har förkunskaper motsvarande kostrådgivare, PT eller liknande. Utbildningen är skräddarsydd för dig som vill inrikta dig på avancerad näringslära och styrketräning, muskelbyggande och muskelstyrka.

I kursmaterialet ingår förutom bilder på alla slides som används på föreläsningarna Ankis bok ”Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare” samt ett häfte på en 40-50 sidor med träningsfysiologi som jag har skrivit.

Ur programmet:

  • Kost- och näringslära för uppbyggnad och deff
  • Kost- och näringsanalys
  • Muskelfysiologi
  • Konstruktion av träningsprogram för uppbyggnad och deff
  • Programmering och olika metoder för att fortsätta öka i styrka och/eller volym
  • Fysiologin bakom olika träningstekniker så som Doggcrapp, Myoreps, HST mm
  • Träning av bålen och instabila underlag
  • Screening, åtgärda stela fotleder och höftleder
  • Stretching för flexibilitet eller mobilitet
  • Genomgång av kosttillskottsmarknaden med objektiv utvärdering

Omfattning:

Kursen är på 6 heldagar uppdelat på 2 veckoslut (fre-sön). Nästa Utbildningstillfälle är i Stockholm under helgerna 5-7 nov och 12-14 nov. Sista anmälningsdag för denna omgången är den 22 oktober.

Kursen avslutas med hemtentamen på alla delarna under utbildningen där klarat prov ger licens på att du har gått utbildningen.

Pris:

15 600 kr inkl moms (12 480 kr exkl moms) Möjlighet till avbetalning finns. Deltagarna står själva för mat och logi. (Vid återbud efter sista anmälningsdag debiteras 2500 kr inkl moms. Beloppet dras av från kursavgiften om du bestämmer dig för att gå utbildningen vid ett senare tillfälle.)

Om Anki Sundin och NGruppen:

Anki Sundin är nutritionist (näringsfysiolog / fil mag nutrition) och författare till ett flertal böcker inom området näringslära. I studiematerialet på B & F-utbildningen ingår hennes nya bok Näringslära för kroppsbyggare och andra kraftidrottare. Hon har en övertygande idrottslig meritlista bakom sig med bland annat SM-guld i bänkpress och SMsilver i styrkelyft i medaljsamlingen.

Anki driver NGruppen, ett utbildningsföretag inom kost- och näringslära samt träning. I företaget ingår NGruppen PT Academy, som specialiserar sig på fortbildning för personliga tränare, kostrådgivare, instruktörer och andra med motsvarande bakgrund. Anki är själv en mycket uppskattad föreläsare i sammanhang där kost, näringslära och prestation står i fokus.

Anmälan

Anmälan sker via e-post till Anki Sundin anki.sundin@ngruppen.se. Ange namn, personnummer (6 siffror), adress och när du önskar gå. Om ni anmäler er härifrån så uppskattar jag också om ni anger mig som referens.

Välkommen att bli en av Sveriges bästa inom kost, näringslära och träning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *