Ny annonsör på bloggen!

Sedan en kort tid tillbaka har vår sida fått en ny annonsör i form av Gymutrustning.com som är en försäljare av det mesta när det gäller träningsutrustning och även lite annat kring träning. Produktsortimentet kan hittas på sidan och där finns produkter till både privatpersoner, föreningar och företag. Några exempel på verksamheter som har köpt produkter från företaget är H&M, Mekonomen och Assa Abloy. De har ett stort utbud med flertal olika märken och säljer till företag, föreningar och privatperson. Man kan hyra, leasa eller köpa beroende på ens behov och budget.

Arto Thor som är chef för företaget har jobbat inom gym/kosttillskott branschen i 20 år, och har sålt gymutrustning i 6 år. Han har varit elitidrottare inom spjutkastning och tyngdlyftning. Är just nu spjuttränare i KFUM Örebro och ansvarig fystränare för Team Örebro Athletics där några av sveriges talangsfullaste sprint tjejer håller till. Är också VIB-terapeut och håller i utbildningar när det gäller vibrationsträning.

Förutom Arto så jobbar även Johan Ståhl på företaget. Han har gått personlig tränare utbildning hos Axelsons i sthlm och jobbat inom gym i 4 år, först 2 år hos Nautilus och nu hos VIB-Hälsan i Örebro. Han har spelar amerikansk fotboll och representerat Landslaget flertal gånger. Han har även vunnit pris som sveriges bästa spelare på sin position 2ggr under 4 säsonger i högsta ligan. Han har också varit i USA och studerat Human och Health Performance under 1 år.

Vi tycker att produkterna som de säljer är bra (de vi känner till) och efter att vi har haft mejlkontakt med dem i nästan två månader så känner vi att de verkar seriösa och tillförlitliga. Så är ni ute efter att köpa ny träningsutrustning så tryck gärna på länken och kör från gymutrustning.com så stödjer ni också oss.

6 thoughts on “Ny annonsör på bloggen!

 1. Tjena Liljeros!
  Det beror till stor del på hur man använder träningen. Generellt sett så är träningen grymt överskattad men visst kan man hitta ett syfte med den. Om vi skulle sätta nivån vid att vi måste tycke allting är skitbra så hade det inte funnits en enda butik i hela världen som vi tyckt varit bra nog, inte ens Biltema 😉

  Utbudet hos gymutrustning är bra. Det finns tex inte så många andra butiker som säljer Musclelab och de har allt annat som jag skulle kunna tänka mig att köpa förutom ringar som jag inte lyckats hitta.

 2. Guddi,

  Jag är intresserad i vilket syfte den skulle vara bra? Ni brukar vara bra på att efterforska när ni har något påstående (det är det jag gillar klart mest med er blogg) så jag undrar om ni kanske har referenser till artiklar om vibrationsträning? Hade vart intressant läsning.

  /Fredrik

 3. Vibrationsträning precis som all annan instabil träning leder till en ökad muskelaktivering kring de berörda lederna. Förmågan att skapa kraft minskar och man kan inte ha så stor belastning pga detta men man får istället en ökad kokontraktion så själva muskelaktiveringen kan bli den samma. Det man då har gjort är att minska på den komprimerande belastningen på leden (mindre vikter) samtidigt som man tränar musklerna att kokontrahera och skydda leden. Det är inget som är önskvärt om man tränar för att prestera, men det kan vara bra för personer som kör rehab eller personer som av någon anledning inte vill/kan lyfta tungt.

  Det va en motivering som jag kom på nu. Om man tänker efter så kan man säkert hitta flera syften med varför man skulle köra vibrationsträning. Jag kör det dock aldrig och har därför inte direkt funderat på nyttan med det något mer ingående.

  Angående studier som du ville ha Fredrik så släpptes det en meta-analys i journal of strength and conditioning för bara några dagar sen som tittade på styrkeökningar och vibrationsträning, http://journals.lww.com/nsca-jscr/Abstract/2010/03000/Effects_of_Vibration_Training_on_Muscle_Power__A.38.aspx
  I övrigt får ni leta själva, jag tyvärr inga artiklar sparade på datan heller vad jag vet.

 4. Tack för att vi får vara på eran sida som annonsör. Har redan fått samtal =)

  Om vibrationsträning.
  Vi som driver sidan gymutrustning är samma personer som driver VIB-Hälsan och vi har utbildningar inom vibrationsträning.

  Om någon är intresserad av att veta ännu mer om denna träningsform så maila oss gärna.
  Det är arto@gymutrustning.com som är ansvarig för utbildningarna.

  Nicklas och Guddi förtjänar väldigt mycket kred för denna sida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *