Hur man hittar information på Traningslara.se

Det lättaste sättet att hitta äldre inlägg här på bloggen är att använda sökfunktionen i högermenyn. Den interna sökfunktionen är ganska bra och sorterar bland annat inläggen efter relevans. Om det blir för många träffar så kan man, precis som i google, sätta flera ord eller en mening inom situationstecken. Tex så skulle en sökning på ”aerob metabolism” endast ge träffar på inlägg där ordet aerob följs av ordet metabolism.

Om man inte hittar något när man söker med den interna sökfunktionen så finns det på resultatsidan ett nytt sökfält där man söker igenom sidan med hjälp utav google som ibland ger bättre resultat.

Alternativet att söka på google finns alltid i slutet på sökresultaten oavsett om man får träffar eller inte. Det kan därför användas både för att begränsa sökresultaten eller för att testa om man får bättre resultat
Alternativet att söka på google finns alltid i slutet på sökresultaten oavsett om man får träffar eller inte. Det kan därför användas både för att begränsa sökresultaten eller för att testa om man får bättre resultat
Efter kategori
Valet efter kategori hittar du i högermenyn

När man inte vet vad man söker

Om man inte letar efter något speciellt utan mer är intresserad utav ett ämne så är det lättast att man använder sig utav kategorierna eller arkivet för kategorierna. Om man väljer en kategori i menyn till höger så få man en utförlig lista med alla inlägg under en kategori med små utdrag ur varje inlägg. Totalt visas 7 inlägg per sida och det kan ibland bli lite jobbigt att gåigenom alla inlägg under en kategori och att behöva ladda om sidan hela tiden. Om man vill ha en mer kompakt lista på alla inlägg under en kategori så kan man trycka på ”arkiv efter kategori” och sen välja kategori där. I detta fall får man en punktlista som endast innehåller rubrikerna till inläggen.

Exempel på hur arkivet för kategorier ser ut
Exempel på hur arkivet för kategorier ser ut

Hela arkivet

Den kompakta listan i arkivet
Den kompakta listan i arkivet

Om man endast vill börja läsa från början av bloggen för att ta reda på vilka inlägg som är intressanta för en själv så kan man antingen använda navigeringen på första sidan eller så går man till arkivet. I arkivet finns alla inlägg som hittills har publicerats på bloggen i en kompakt lista.

Artikelserier

Många av inläggen här på vår sida är uppdelade i flera delar som kan ha publicerats med en tids mellanrum. För att göra det enkelt för läsaren att hitta dessa så finns det direktlänkar i slutet på dessa inlägg innan författarpresentationen till både föregående inlägg i serien och efterföljande inlägg i serien.

Relaterade inlägg och etiketter

Efter varje inlägg finns det en lista med inlägg som på något sätt är relaterade till inlägget som visas för närvarande. Inläggen skapas med hjälp utav ett program så de stämmer inte alltid till 100 %, men det är fortfarande ett bra sätt att surfa vidare på sidan om man inte har något bestämt mål. Om vi har publicerat flera inlägg i serier så hittar man också länken till efterföljande delar bland de relaterade inläggen.

Ett annat sätt att söka på sidan är att använda sig utav etiketter (även kallat taggar på andra bloggar). Efter varje inlägg finns det ett par etiketter och om man trycker på dessa så får man en lista på alla andra inlägg med samma etikett. Är man tex intresserad utav fettförbränning så kan man trycka på etiketten fettförbränning och få fram alla andra inlägg som vi har lagt upp där vi har inkluderat samma etikett.

Exempel på hur det kan se ut med relaterade inlägg och etiketter i slutet på ett inlägg
Exempel på hur det kan se ut med relaterade inlägg och etiketter i slutet på ett inlägg

Om man vill så kan man söka efter en viss etikett direkt genom att gå längst ner på sidan och klicka på en etikett i etikettmolnet i mitten på sidan. Längst ner till vänster på sidan finns också en lista med helt slumpmässiga inlägg från bloggen.

Om ni inte hittar det ni söker

Om man inte hittar det man söker så har ni möjlighet att föreslå ämnen till oss genom att lägga en kommentar under kommentarer, åsikter mm uppe i översta menyn. Vi ger inga garanti på att vi kommer skriva om ämnet men kommer det många förfrågningar så är det mycket troligt att vi tittar på ämnet.

Vi har även en del svenska sidor som vi rekommenderar i högermenyn. Detta är sidor med bra information inom kost och träning. Vi har också inkluderat två forum i denna lista där man hittar väldigt bra information, men som vanligt när det gäller offentliga forum så finns det många som inte vet vad de snackar om och det gäller därför att vara extra kritisk när man läser svaren som ges på frågor.

Längst ner till höger på sidan så finns även en liten lista med bloggar som vi regelbundet följer. Innehållet i flera utav bloggarna är många gånger saker som vi inte håller med om. Bloggarna följer vi för att vi tycker att de är underhållande, inte nödvändigtvis för att vi tycker att informationen är bra.

2 thoughts on “Hur man hittar information på Traningslara.se

  1. hej! jag är ny här. Undra om jag kan få lite hjälp med att hitta lite info om hur styrketräning kan motverka hjärt och kärl-sjukdomar, diabetes, depressioner och andra skador eller sjukdomar, Jag måste ha det förklarat fysiologiskt, kanske lite tips på vart jag kan leta?

  2. Thanks, Oldsailor, you’re the best!Since I’m on a lewrer-ttiting kick lately, just wait till the RNC sees the one I’m going to be sending THEM . . . hee hee

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *