Dags att ta tag i det här nu

Då var det dags för mig att skaffa en mer personlig blogg. Det finns flera motiv/orsaker till att jag gör detta. Vissa motiv har jag haft med mig under en lång tid medan den senaste orsaken dök upp nu i helgen. De fyra största orsakerna tänkte jag kort dra upp här under.

Jag har de senaste åren skrivit på Traningslara.se där inläggen till stor del är baserade på studier och vetenskap. Det är kul i sig och sidan har blivit väldigt populär efter hand och har nu många läsare. Den typen av inlägg som jag skriver på Traningslara.se kräver en hel del tid att skriva och under tiden som jag skriver ett inlägg så dyker det upp flera andra intressanta studier och artiklar som jag inte hinner med att återge eller kommentera. Jag har under en väldigt lång tid nu velat starta upp en annan blogg där jag återger denna information på ett mycket kortare vis där jag mer eller mindre lägger upp ett abstrakt med en kort kommentar kring hur jag tolkar studien. Den typen av inlägg tycker jag dock inte hör hemma på Traningslara.se.

Något annat som jag också efterhand känt att jag mer och mer velat skriva om är min egna syn på de alla debatter som tidsvis eller kontinuerligt sker i media och på internet. Allt ifrån mer eller mindre korkade artiklar i media, vanligen aftonbladet, till mer seriösa och intressanta saker som dyker upp på forum.

Trots att det inte dyker upp så ofta på Traningslara.se så är det träning som är mitt huvudintresse och jag har flera gånger velat lägga upp min syn på olika övningar, utföranden och träningsmodeller. Men även denna typ av kommentarer hade blivit mest min egna åsikt och då anser inte jag att det hör hemma på Traningslara.se.

Den sista orsaken är att jag efter min längre resa presterar väldigt dåligt sett till mina tidigare resultat. 5 månaders uppehåll från träning och en viktminskning på 7 kg kan tydligen försämra ens kondition och styrka 🙂 Jag har inga som helst problem med att motivera mig till träning men det jag är lite sämre på är att strukturera upp min träning efter ett mål och sen verkligen följa den planen. Tanken är därför att jag med den här bloggen även ska delge lite mer av min egna träning och för att detta ska vara meningsfullt för er som läsare så kommer jag att lägga upp en mer strukturerad plan. Detta kan förhoppningsvis lära någon lite mer kring periodisering, kombinering av olika träningsformer och hur jag ser på träning samtidigt som de då givetvis kommer hjälpa mig att komma i form snabbare.

Så tanken med den här bloggen är alltså att det ska bli en kombination av mer lättsmält information kring forskning än den som finns på Traningslara.se och min syn på träning där man även får följa mig när jag försöker förbättra mina resultat under det år som jag fyller 30 🙂

 

Till skillnad från Traningslara.se

0 thoughts on “Dags att ta tag i det här nu

  1. Tjenare Jacob. Strålande initiativ! Jag tror att inlägg i detta format kommer att attrahera. Träningsläras inlägg/analyser har dessutom läsare i de som går igång på metaanalysernas viktighet. Kör hårt och fortsätt att utveckla och utvecklas! Mvh, Carl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *