Nyhetsbrev från Träningslära.se
Nya artiklar eller inlägg av Jacob
Sötningsmedel är mestadels neutralt, vilket är bra
TT har i dagarna publicerat en artikel om sötningsmedel som både var konstigt skriven och felaktig när det gäller själva informationen. Studien som de försökte skriva om var däremot riktigt intressant och i den här artikeln kan du läsa om den senaste översiktsartikeln på sötningsmedel och dess effekter

Läs mer på Träningslära
Alla källor till socker är inte skapta lika
En artikel där jag skriver om en intressant översiktsartikel där man har undersökt hur olika livsmedel med socker påverkar människors hälsa. Resultatet visar att socker i en frukt med största sannolikhet inte har samma effekter som socker i en kaka även om du får i dig lika stora mängder socker.

Läs mer på Tyngre
Effekterna från detox på internet vs effekterna i faktiska studier
En artikel om en faktiskt studie på tabletter som påstås avgifta din kropp och få din mage att må bättre. Resultatet visade på ingen effekt på någonting

Läs mer...
Klimatpåverkan från olika livsmedel (bla. skumgodis vs kött)
Några människor på internet har påstått att skumgodis är lika dåligt som kött för klimatet. Vad ligger bakom det påståendet och hur stor är klimatpåverkan från olika livsmedel?

Läs mer på träningslära
Lågkolhydratkost (LCHF) vs lågkaloridieter (VLCD)
Det här är en äldre artikel som jag har uppdaterat något med lite nyare information. Det är inga större förändringar så om du redan har läst artikeln behöver du inte läsa om den igen. Annars är det bra läsning om hur kalorimängden i en diet påverkar resultatet från en diet.

Läs mer...
Nybörjarens ABC – det som är viktigt om du vill börja styrketräna
En artikel från 2016 som jag uppdaterat lite. Det här är en nybörjarguide för dig som är intresserad av att börja styrketräna men är lite osäker på vad som är viktigt och vad du inte behöver fokusera särskilt mycket på.

Läs mer på Tyngre
Nybörjarens ABC – det som är viktigt med kosten
Även det här är en uppdaterad artikel från 2016. I den här artikeln får du en introduktion kring vad som är det viktigaste att tänka på kring kosten

Läs mer på Tyngre
Frågestund på Instagram
Jag hade en frågestund i instagram stories under juldagen och jag har nu lagt in de flesta av mina svar som en händelse på Instagram som heter Frågestund 2. Så om du är intresserad av lite kortare svar på lite enklare frågor och du har ett instagrankonto så kan kolla in alla 80 svaren.

Min profil på instagram
Kan musik påverka dina träningsresultat?
En kortare artikel av mig på Tyngre om huruvida musik kan påverka hur folk presterar på gymmet

Läs mer på Tyngre
Två vanliga argumentationsfel kring träning och kost
Jag skriver om två olika vanliga argumentationsfel på Instagram och Facebook och hur de ofta används kring träning, kost och hälsa.

Läs första texten på Facebook
Andra texten på Facebook
Podcasts och video
Så blir du ditt nya du!
Det här är utan tvekan ett av de mest populära poddavsnitt som jag har varit med i det senaste året. I det här avsnittet så diskuterar jag och Alex Danielsson kring vad som är viktigt att tänka på i fall man vill börja komma igång med träningen och äta lite bättre efter nyår. Så om du eller en vän vill komma igång nu efter nyår men är osäker på hur så är det här poddavsnittet för det.

Lyssna på Tyngre
Expertsnack i Tyngre Radio!
Jag och Wille tillsammans med Andreas och Alex i Tyngre Radio. Detta avsnittet spelade vi in under Fitnessfestivalen så det blir lite diskussioner kring det och sen en hel del diskussion kring träning av fotbollsspelare och lyssnarfrågor.

Lyssna på Tyngre
Senaste avsnitten av Tyngre Rubriker
I podden Tyngre Rubriker diskuterar vi varje vecka saker som har hänt under veckan som gått. Det kan vara bra eller dåliga tidningsartiklar, nya studier eller någonting som har visats på TV. I de senaste avsnitten har vi bland annat diskuterat följande ämnen * Sanningen om kolhydrater på SVT * Det är mycket kalorier i restaurangmat * Vegankost till barn

Alla avsnitt av Tyngre Rubriker
Häcklöpning och det svenska friidrottsundret
Häcklöparen Robert Kronberg gästar Tyngre Träningssnack för att diskutera sitt idrottande och sporten häcklöpning.

Lyssna på avsnittet här
Samlar- och jägarfolk som förebilder när det gäller folkhälsa
Paleo är en populär diet och evolutionen används ofta som argument inom nutrition, men vad vet vi egentligen om hur folk levde och åt innan jordbruket?

Lyssna på avsnittet här
Hur tränar en fotbollsmålvakt?
Vi har alla haft åsikter om deras agerande men hur mycket vet du egentligen om vad det är som de verkligen gör och hur de tränar för att bli bättre?

Lyssna på avsnittet här
Mountainbiketräning och träning med lite muskelglykogen
Den väldigt duktiga cyklisten och GIH-forskaren Mikael Flockhart gästar Tyngre Träningssnack för att diskutera både träning och forskning.

Lyssna på avsnittet här
Andra bra artiklar värda att läsa
Starting School Later Really Does Help Teens Get Sleep
Sena skolstarter gav mer sömn till eleverna som också verkade prestera lite bättre i skolan

Läs mer i NY Times
Så fick brittiska forskarna människor att köpa mindre godis
Betydelsen av miljön när det gäller vad människor väljer att äta är någonting jag har tagit upp många gånger genom åren. Här är en bra artikel om en intressant studie från Storbritannien där man tittat på hur bättre livsmedel vid kassorna påverkar vad folk köper för mat med sig hem från affären.

Läs mer på SVT.se
What is microbial diversity anyway?
Bra text som förklarar varför tester riktade mot konsumenter som ska testa ens variation i tarmfloran kan vara missvisande

Läs mer...
Det var allt för denna gång. Om du inte fick Skitmat i Julklapp så kan du köpa den på Tyngre.se
Twitter Instagram
Träningslära - Gudiol AB
Erik Dahlbergs Gata 44, Helsingborg
Copyright Träningslära - Gudiol AB
Ändra din prenumeration    |    Visa online