Intervju med Jacob Gudiol i BODY Radio (26/4-2012)

  • Mejla till en vän

Idag kom då intervjun med mig i BODY Radio. Förutom lite felsägningar som ”raka axlar” och liknande så blev det en ganska bra intervju. Tyvärr blir ljudet lite dåligt på några få ställen men det går att höra vad jag säger.

Nytt avsnitt av mig i BODY Radio

Nytt avsnitt av mig i BODY Radio

Där är vissa saker som tas upp som kan vara värd en kommentar.

  • När det gäller risken för axelbesvär vid kettlebellswings så har jag kommenterat det på i en tråd på Kolozzeum som du hittar här.
  • Att effekten av jojo-bantning kan bli mer övervikt har jag tagit upp teorin kring på min egna blogg i inlägget Hur du blir tjock av att banta (Ja, BODY tog rubriken rakt av ;)) och de möjliga effekterna av det tog jag upp här sent som igår i mitt inlägg, 50 % av alla tjejer och kvinnor är överviktiga trots normalt BMI.
  • Om ni ha BODY Radio applikationen till Android eller iPhone så har ni fått fri tillgång till några sidor från viktminskningskapitlet i min och Nicklas bok Forma Kroppen och Maximera din Prestation. Då vi inser att alla våra läsare här troligen inte alltid lyssnar på BODY Radio så finns dessa sidor även att ladda ner här för den som är intresserad, Utdrag ur kapitlet kring viktminskning i boken Forma Kroppen och Maximera din Prestation
  • Bilden som används till podcastspelaren här under är från vattenfallet där Gollum jagar fisk i Sagan om Ringen. Det är därför jag poserar lite udda :)

Om det är några frågor som dyker upp under tiden som du lyssnar eller efter som berör det som tas upp i programmet är det bara att fråga på här bland kommentarerna.

Jacob Gudiol
Om Författaren:
Jacob Gudiol är leg. fysioterapeut och civilingenjör utbildad i Lund (- en omtenta). Han håller regelbundet föreläsningar om träningsfysiologi för olika grupper, föreningar och utbildningar, bland annat på sjukgymnastutbildningen i Lund. Han sitter med i styrelsen för idrottsmedicin syd och han är även träningsskribent på SvD och jag skriver artiklar för lite olika träningsmagasin, främst BODY Magazine. Jacob har även Twitter och en personlig blogg på tranastyrka.se
Copyright © traningslara.se (Jacob Gudiol och Nicklas Neuman)
Materialet får skrivas ut och användas för personligt bruk och i skolundervisning i grundskola och gymnasiet. Användning i andra syfte är ej tillåten utan tillstånd från författaren

En kommentar till “Intervju med Jacob Gudiol i BODY Radio (26/4-2012)

  1. 1
    Michael skrev:   Citera och svara

    Haha! Skön podcast och alltid skönt att man kan lyssna på en podcast om träning utan en massa lösa påståenden och bra förklaringar! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *